1,6 milliárd forintos bírságot kapott a társkeresőket üzemeltető cég

A Gazdasági Versenyhivatal, ismertebb nevén a GVH óriás bírságot rótt ki a be2.hu és az academicsingles.hu társkereső oldalakat üzemeltető cégre, a S.á.r.l.-re.

Több felhasználói panasz kivizsgálása után a hatóság több tisztességtelen praktikát fedezett fel. Például az oldalakat megtévesztően, ingyenesként hirdették, míg csak a regisztráció volt ingyenes, a valós társkeresés fizetős tartalom volt. Ha pedig valaki úgy döntött, hogy előfizet a szolgáltatásra, akkor az előfizetéséről megtévesztő és nehezen érthető információkat kapott, például az előfizetés időtartamáról, vagy annak automatikus meghosszabbításáról.

A fentebb említett jogsértő magatartás mellett a társkeresők “nem az elvárható módon” közölték az olyan jellegű információkat, mint a lemondási lehetőségek. Mindezt figyelembe véve és a jogsértés súlyát mérlegelve, a GVH 1,6 milliárdos bírságot határozott meg, amelynek alapját a 2017-es éves bevétel adta. A pénzbírság mellett a hatóság előírta, hogy az oldalakon 30 napon belül jelenjenek meg az elrendelt változások.

Forrás: 24.hu

Kép forrása: pexels.com