25 darab kém felszereltségű Bond autót gyárt az Aston Martin

1967-et írunk, a mozikban a legújabb James Bond film, vitathatatlanul az egyik legjobb színésszel, aki valaha vászonra vitte a szerepet, Sean Connery-vel. Gyönyörű Bond lányok, egy őrült gonosztevő, egy szürke öltöny és persze az elfeledhetetlen Aston Martin DB 5.

Az ezüst szín, az egyedülálló formatervezés, az elegancia és az összes elképzelhető kém kütyü. Kérdés nélkül minden férfi álma, és most huszonötünknek ez valóra is válhat.

Bár az Aston Martin csak 1965-ig gyártotta az eredeti DB 5-öket, most 25 darab erejéig újraindul a gyártás. Azonban ezek nem alapmodellek lesznek, már ha lehet ilyenről beszélni egy Aston Martinnal kapcsolatban. A rettentően limitált sorozat minden darabja a Goldfinger-ből ismert kém felszereléssel érkezik és minderről nem más gondoskodik, mint Chris Corbould, aki 14 Bond filmen dolgozott eddig és – többek között – egy Oscar-díjjal is értékelték a munkásságát.

A kütyük listáját olvasva minden Bond fannak fel fog állni a szőr a hátán. Az autók fel vannak szerelve, az ikonikus átforduló rendszámtáblával, egy füstgéppel, golyóálló hátsó felhúzható fallal, egy olaj fecskendővel és persze az elmaradhatatlan fegyverekkel. (A fegyverek sajnos csak replikák, túl szép lett volna…) Ezek csak azok a kiegészítők, amikről eddig tudunk.

Sajnos pár, kevésbé biztonságos kiegészítőt azonban kihagynak a 25 autóból. Gondolhatunk itt például, a kilőhető rakéta ülésre. Pedig még ezek nélkül sem lesz az autó közúton vezethető, ha valaki erre számított volna.

Mennyibe is fog kerülni a limitált szériás kém DB 5-öknek darabja?

Az ár 4 000 000 amerikai dollár, ami jelenlegi árfolyamon megközelítőleg 1,264 milliárd forint.

De van jó hír is, az autók már 2020-ban elérhetőek lesznek, szóval ha elég magas a karácsonyfa, simán elfér alatta.

Kiemelt kép: motor1.com