5+1 téma az első randira

Első randi, online már beszélgettek egy ideje, vagy talán már élőben is ismeritek egymást, de inkább csak látásból, azonban most végre leülhettek egy kávéra, sörre vagy akár egy vacsorára. Az, hogy hova mentek, fontos és sokat elárul arról, aki kiválasztotta, de legyen az egy romkocsma valahol Pesten, vagy egy elegáns kis kávézó, a legfontosabbak része az egésznek ti vagytok. Bármennyire is efelé halad a világ, a legfontosabb mégsem az lesz, hogy mit viselsz, de azért egy kicsit, mégis a ruha teszi az embert.

Ami azonban tényleg mindenkinek igenis fontos lesz nemtől, stílustól és kortól függetlenül az az, hogy ki vagy és hogyan is lehetne azt legjobban bemutatni, mint egy beszélgetéssel.

Sokaknak azonban nem megy mindig folyékonyan a társalgás, sokszor megakadhat egy randin is a beszélgetés, ami aztán mindenki legnagyobb rémálmában, a kölcsönösen kényelmetlen síri csendben végződhet. Arra, hogy ez ne következzen be, – na meg persze arra, hogy egészen jól teljen az este – összeszedtünk nektek pár témát, amit mindig fel lehet hozni – akár mentőövként – egy erősen lassuló beszélgetésben is.

1. Kedvenc helyek

Ha már ott ültök – teszem azt – egy kávézóban és te választottad a helyet (válaszd te a helyet, könnyebb hazai pályán gólt lőni!) akkor arról elég könnyű beszélni. Talán ez az egyik legjobb kezdő téma. Megindokolni, hogy miért ide jöttetek. Ha pedig elkezdtek beszélgetni a kedvenc helyekről, abból már el lehet kalandozni a zenék, kaják, kedvenc kocsmák felé.

2. Zene

Nincs könnyebb téma, mint a zenéről kérdezni, mesélni. Nem mindenkinek lesznek saját készítésű, háromszáz számos Spotify lejátszási listái, de jó eséllyel belefuthatsz valakibe, aki hasonló zenét hallgat, mint te. Ha pedig semmi közös nincs, akkor legalább lehet mesélni egy kicsit a miértekről. Figyelmeztetés: ha a leendő pár, esetlegesen klasszikus zenét hallgat, az nem azt jelenti, hogy nem lesz kíváncsi a Death Metal őrületedre, csak valószínű, hogy lassabban kell adagolni, mint a szomszédoknak az ikerházban.

3. Munka / tanulás

Ugyan egy klasszikus téma és kifejezetten unalmas is tud lenni, de ha óvatosan közelíted meg, elég szépet ki lehet belőle hozni. Ha hasonló akkor azért, ha pedig nagyon különböző akkor azért lehet egy jó téma. Egy szabály van ezzel kapcsolatban, kérlek semmi szín alatt se kezdj ezzel a témával. Kevés rosszabb és elcsépeltebb első kérdés van annál, mint, hogy: Szia, és te mit dolgozol? De ha például egyetemisták vagytok akkor egy kis egyetemek vagy éppen szakok közti rivalizálás is nagyon jól tudja oldani a hangulatot, csak figyelj oda, hogy ne legyél sértő. Na meg persze próbáld megjegyezni a szakot, ha már rákérdeztél.

4. Álmok

Mindenkinek vannak álmai, a legemberibb dolog vágyni valamire. Nem feltétlen valami egzakt dologról fogtok beszélni, de az biztos, hogy ha tényleg szeretné azt megvalósítani, akkor  érdekes lehet (legalábbis neki biztosan). Itt lehet beszélni az álomautótól elkezdve a nyaraláson át, akár az álomállásig. Egy biztos, ha mindig is nagy családról álmodtál, akkor lehet az SZJA mentességnyi gyermekáldásról nem az első randin kéne tárgyalni, főleg ha a férfi oldalt képviseled.

5. Szabadidős programok

Lehet még nem tudod mennyire is gondolod ezt az egészet komolyan, nem is biztos, hogy bármi hosszútávúra gondolsz, de ha ő európai szintű lóversenyző, te pedig allergiás vagy a lószőrre akkor lehet most kéne az egészet elkaszálni, mielőtt még igazán fájna. Az, hogy van pár közös hobbitok – legyen az olyan általános, mint az olvasás, sétálgatás vagy az Imagine Dragons – biztos jól fog jönni. Ha pedig te már nagyon kifogytál a szóból, akkor mindig tudsz többet kérdezni valakinek a hobbijáról.

+1. Boldogság

Ez egy kicsit kétélű penge és ezért is raktam ide +1-nek. Kicsit egy elvontabb téma, és a jó felvezető nélkül elég furcsán néznek rád egy kocsmában, ha megkérdezed, hogy mi tesz boldoggá, de ha egy kicsit mélyebb már a beszélgetés akkor ez egy zseniális téma. Amennyire egyszerűnek hangzik annyira tud nagyot ütni, ha valaki megkérdezi az első randi vége felé, hogy mi tesz boldoggá. Az igazi pro-tipp: akkor kérdezd ezt meg, amikor épp indulnál egy újabb körért a pulthoz és ameddig te újra töltöd a korsókat addig ő el tud egy kicsit merülni a gondolataiban és nem csak egy hosszú ‘ööö’-zéssel fog válaszolni. Na persze, ha felteszed a kérdést akkor tudj te is válaszolni rá, mert különben igazán nagy lesz az égés.

Összevetve ez a mi kis hatos listánk, ami ki tud titeket szedni egy-egy kényelmetlenebb helyzetből, de az aranyszabály bár elcsépelt, még mindig ugyanaz: Legyél önmagad!

Kiemelt kép: pixabay.com