A klímaváltozás lesz a központi témája a Brain Barnak

Ahogy korábban írtuk, holnaptól megkezdődik az idei Brain Bar.

A jövőfesztivál korosztályunk legnagyobb problémáját helyezi a középpontba: a klímaváltozást. Számos hazai és nemzetközi szinten is elismert előadó tárja majd elénk gondolatait előadásaik során: lesz szó az energiafelhasználásról, városok „zöldítéséről”. Az előadók más és más szemszögből fogják elénk tárni, hogyan tudunk mi tenni a Földünkért és hogy tudjuk jobbá tenni a környezetünket.

2019-ben a Brain Bar készített egy felmérést a látogatók között, hogy felmérjék, melyeket tartja a legfontosabb problémának az Y és a Z generáció. Ahogy előzőleg megírtuk, az idén online tudja mindenki megtekinteni a rendezvényt és hallgathatjuk több neves szakértő előadását.

Moldován András vitázni fog Bergovecz Lászlóval. Élvezetes lesz látni, ahogy egy étteremlánc tulajdonosa – aki nem mellesleg sertésfarm tulajdonos is, – vitázni fog a Magyar Vegán Egyesület elnökével a húsevésről és húsmentes étkezésről, a környezetre gyakorolt hatásról.

Meghallgathatjuk az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárának, Kaderják Péternek az előadását, amely – előreláthatólag – az általunk használt eszközök által kibocsátott károsanyagokról fog szólni. Végezetül a kormány éghajlat- és természetvédelmi politikájáról fog szót ejteni.

A környezetvédelem mellett központi témája lesz a Brain Barnak a koronavírus és annak hatása a mindennapjainkra is. Fel fog tűnni még előadóként Sebestyén Balázs, Kajdi Csaba és Hosszú Katinka is.

Képek forrása: Brain Bar / Facebook