A legjobb ár-érték arányú igazolások – 2.rész

Folytatjuk sorozatunkat, amiben a nyár legjobb transzfereit vizsgáljuk és választ kapunk arra a kérdésre is, hogy megérte-e befektetni a listán szereplő játékosokba. Lássuk kik is a második rész főszereplői:

James Rodriguez, Real Madrid – Everton (20 millió font)

Csak néhány klub tudhat jobb átigazolási időszakot maga mögött, mint az Everton. Carlo Ancelotti csapata, sokat költött, de azt bölcsen tette. 60 millió fontért, gyakorlatilag újjáépítették a középpályát. Allan vagy Doucouré megszerzése azonnali pozitív változást hozott a pálya tengelyében. Azonban a legérdekesebb igazolásnak az a 29 éves James Rodríguez számít, aki az utóbbi években nem nyújtott marandandót, sem a Real Madridban, sem a Bayern Münchenben. Az Evertonban egyelőre úgy látszik megtalálta számításait, hiszen valósággal szárnyal. Megmozdulásai élményszámba mennek és az, hogy a kékek így, kezdték a bajnokságot ahogy, nagyban neki is köszönhető. 5 Premier League meccsen 3 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, ami egy irányítótól kiemelkedő teljesítmény.

Dani Parejo, Valencia – Villareal (ingyen)

Nagyon jól erősített a Villareal. Többek között szerződtették a Sevillával többszörös Európa- Liga győztes Unai Emeryt az edzői posztra. Emellett a japán tehetség Take Kubo kölcsönbe érkezett a Real Madrditól, valamint sikerült megszerezni a középpályára Francis Coquelint a Valenciától. A legjobb igazolás azonban mégis Dani Parejo lehet, akit ugyancsak a Valencia csapatától szerződtettek méghozzá ingyen, miután lejárt a szerződése. A középpályás fontos eleme lehet a „sárga tengeralattjárónak”. Egyrészt biztositani tud egyfajta átmenetet a védelem és a csatársor között, másrészt a szervezésből is kiveheti a részét. Utóbbi igen fontos, ugyanis a Villareal Cazorla eligazolásával egy fontos láncszemet vesztett a középpályáról.

 

Robin Koch, Freiburg – Leeds (12.9 millió font)

Rodrigo érkezésével a Leeds jelezte, hogy idén nem a bentmaradásért fog küzdeni a Premier Leagueben. A csatár mellett a középhátvéd Diego Llorente valamint a szélső Raphina megszerzése is komoly fegyverténynek tekinthető a yorkshire-i csapatnál. Ezek után meglepően hathat, hogy a a legjobb befektetésük az a Robin Koch lehet, akit a Freibrug csapatától hoztak el nagyjából 12.9 millió fontért. Még egy kis időre lesz szüksége, amíg teljesen beépül Marcelo Bielsa rendszerébe, ám az első meccsek azt mutatják, hogy jó úton halad. A 24 éves játékos már a német válogatottban is bemutatkozott, ami még tovább növeli az értékét.

 

Folytatjuk

Forrás: theguardian.com , transfermarkt.com

Kép: thetimes.co.uk