A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke: hibrid tanításra kell felkészülni 

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke pénteken beszélt arról, hogy mire lehet számítani az iskolákban szeptembertől, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Horváth Péter elmondta, tapasztalatai szerint nem csak a szülők, de a tanárok épp úgy, mint a diákok várják, hogy szeptembertől visszaálljon a normál oktatás. Mindemellett természetesen az egészségügyi előírások fogják meghozni a végső döntést.

Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár reméli, hogy hagyományos munkarendben, megszokott keretek között lehet megkezdeni a 2020/2021-es tanévet. Szerinte azonban fel kell készülni arra, hogy esetleg digitális munkarendben kell folytatni az oktatást országos szinten. Horváth Péter erre reagálva mondta el, hogy akár egy hibrid oktatás is kialakulhat, valahol az online és a hagyományos oktatás között.

Ami biztos, hogy az előző tanév utolsó hónapjait jellemző fejetlenséget el kell, hogy kerüljék az iskolák. Felmerült az is, hogy nem országos szinten, hanem csak azokon a helyeken alkalmazzák a távoktatást, ahol a járvány erősödik. Mindenesetre a kézfertőtlenítő és a távolságtartás szeptembertől még megmarad az oktatási intézményekben.

Forrás: Hello vidék

Kiemelt kép: pixabay.com