A nyár legjobb ár-érték arányú átigazolásai 1.rész

Az európai csapatok megközelítőleg 3 milliárd fontot költöttek átigazolásokra idén nyáron. Ebben a cikkben a legjobb ár-érték arányú igazolásokat elemeztük. A lista igen színes, hiszen feltörekvő fiataloktól kezdve világbajnok játékosig sok mindenki megtalálható.

Íme a lista:

  • Luís Suárez, Barcelona – Atlético Madrid (5.5 millió font)

 

A nyár legfelkapottabb transzfere sztorija egyértelműen Lionel Messi-é volt, aki bejelentette távozási szándékát, ám maradt a Barcelona kötelékében, miközben számos kulcsfigura távozott az együttesből. Ivan Rakitic, Arturo Vidal vagy Rafinha is áron alul hagyta el a katalán együttest, ám a legnagyobb haragot Luís Suárez távozása váltotta ki mind a szurkolók, mind Messi részéről.

„ Nem ezt érdemelted, hogy ily módon kidobjanak” – írta az argentín játékos a korábbi társát búcsúztató Instagram posztban.

Suárez, utolsó napján könnyek között távozott a Barcelona edzőközpontjából, miután a vezetőség kvázi kikényszerítette a távozását. A 34 éves játékos 5.5 millió font ellenében váltott klubot és egyéb feltételek teljesülése esetén, extra bevétel is ütheti a katalánok markát. Noha az uruguayi játékos már benne van a korban, még mindig képes meccseket eldönteni megmozdulásaival. Ráadásul egy közvetlen riválisnak elpasszolni a klub történetének 3 legjobb góllövőjét, nem éppen a legjobb döntés. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy Suárez rögtön a debütáló meccsén 20 perc alatt 14 labdaérintésből szerzett két gólt és kiosztott egy gólpasszt a Granada ellen.

 

  • Pierre-Emile Höjberg, Southmapton – Tottenham (15 millió font)

 

A dán középpályás 4 esztendőt követően a nyáron eligazolt a Southampton csapatától, ami igen nagy elégedetlenséget váltott ki a csapat szurkolói között. Miután bejelentette távozási szándékát a csapat vezetői megvonták tőle a csapatkapitányi tisztséget. Végül a José Mourinho vezette Tottenhamben kötött ki és azóta valósággal szárnyal a Premier League idei kiírásában. Senki sem passzolt nála többet az angol első osztályban és a meccsek alapján úgy tűnik, egyre jobb kapcsolatot alakít ki a pálya tengelyében azzal a Tanguy Ndombelével, akit tavaly a Spurs rekordösszegért vett meg, ám eddig nem szolgálta meg az árát. Hojberg, ha továbbra is tudja tartani eddigi formáját egyértelműen az egyik legjobb ár-érték arányú igazolás volt.

 

  • Luca Waldschimdt, Freiburg – Benfica (13.5m)

 

A Benfica csapatánál egy új projektbe kezdtek bele, miután tavaly a Porto elhalászta előlük a bajnokcímet, valamint a Bajnokok Ligájában sem sikerült a továbbjutás. A régi-új edző Jorge Jesussal az élen, a nyáron igencsak megerősödött a portugálok kerete. Érkezetek brazil szélsők Everton és Pedrinho személyében, valamint az uruguayi csatár Darwin Núnez. Azonban a legjobb fogásnak azonban Waldschimdt leigazolása tűnik, aki a tavalyi U21-es EB gólkirálya volt. A 24 éves játékos remekül kezdett, 2 gólt lőtt az első mérkőzésén. Ha továbbra is így folytatja, nem lenne meglepő, ha következő nyáron,  egy Európai nagyágyú busás összeget csengetne ki érte a Benficának.

 

Forrás: theguardian.com

Kép forrás: thetimes.co.uk