A The Batman előzetese berobbant a netre

Mindenféle híresztelés nélkül robbant be a világhálóra a denevérember legújabb adaptációja, The Batman ízelítője. Batman figurája a Tim Burton-féle 1989-es kasszasiker óta számtalan feldolgozást élt meg, kirobbanó sikereket élt meg, s bizony Joel Schumachernek köszönhetően megjárta a filmes világ poklait is, hogy Nolan (akinek legújabb filmje, a Tenet augusztus 26-án kerül bemutatásra) feltámassza hamvaiból, majd a DC-Universe keretében ismét viták tárgya legyen, akárcsak az őt játszó színészek. Rossz előjelként volt értékelhető, hogy a fekete lovagra kiválasztott Robert Pattinsont már a kezdetek óta támadás érte, aki – a legfinomabb megjegyzésekkel élve is – vitatható Twilight-sorozat bélyegét próbálja magáról lemosni, akárcsak anno Di Caprio a Titanicét.

A Warner Brothers hivatalos csatornáján is elérhető előzetes azonban sok minden szempontból nyugtathatja meg a rajongókat. Először is: Pattinson jó színész, ezt az elmúlt időszakban többször is bizonyította (The Lighthouse, Wainting for The Barbarians), s látva az treasert elmondható, kiváló Bruce Waynet láthatunk majd, igaz, a Batman-szerkó azért kicsit lötyög rajta. Másodszor: az ízelítő minden remény szerint egy új, sötét sztorit fog tálalni, s végre nem kell újra megnézni a denevérmaszkos figura megszületését – bár nyilvánvalóan lesz erre a genezisre utalás. Harmadszor: a hangulat sötét, baljós, realisztikus, ami remélhetőleg valahová Nolan realizmusra törekvő trilógiája és Todd Phillips Jokerének nyomasztó rémálma közé helyezheti az alkotást. Negyedszer: ha a stúdió mer merészet húzni, akkor egy felnőtt közönség számára is fogyasztható, komoly hangvételű, korhatáros mozit kaphatunk. Ötödször: Matt Reeves A majmok bolygója-trilógiával tudta keresztezni a látványmozit a mély mondanivalóval, így e téren is bizakodhatunk.

A válaszokat csak jövőre tudhatjuk meg, reméljük, hogy a mozi – amely a Batman-univerzum számos gonosz karakterét, Riddlert, Pingvint, Catwomant is felsorakoztatja – hozza az elvárásokat és borzongatóan izgalmas élményeket élhetünk át a moziban. Na persze, ha nem jön közbe semmi…

VÁRAKOZÁS-FAKTOR: 9/10

Az előzetes youtube-on:

Kiemelt kép: hu.ign.com