A világ legjobb stúdiójában készíti lemezét a Dirty Slippers!

Az elmúlt héten Londonban, a Beatles által legendássá vált Abbey Road stúdióban rögzítette nagylemezének angol nyelvű dalait a Dirty Slippers.

A nem mindennapi sikersztori után a zenekar mind a négy tagja részletesen beszámolt a nemzetközi sztár producerrel, George Shilling-gel való munkáról és a londoni atmoszféráról.

A Lobó-Szalóky Lázár vezette pop-rock zenekar az első nagylemezük amerikai felvétele óta dolgozik a brit, többszörösen díjazott producerrel, George Shilling-gel, azonban ez volt az első alkalom, hogy személyesen is találkoztak. Erről kezdi nekünk a mesélést Lázár:

“Nagyon megható volt, ahogy megláttuk egymást, rögtön fülig érő szájjal léptünk közelebb és megölelt George. A kedvese, Vanessa pedig azonnal elkezdte a fotók készítését. Egy tradicionális angol pubban vacsoráztunk velük, s azonnal elindult a sztorizgatás. Az elmúlt 12 évben annyi mindenről beszéltünk, jó barátokká váltunk, így ha másnap nem kellett volna korán kezdjük a felvételeket az Abbey Road-on, szerintem még mindig ott ülnénk.”

A több napon át tartó munka során, dobfelvételekkel kezdődtek a rögzítési folyamatok, melyről Ferenczi Bebi mesélt, átvéve a szót a frontembertől:

“Kétségkívül a legnagyobb zenei élményem lesz, amíg csak élek. Elképesztő profizmus, szeretet, nyugalom és alázat övezi a hely szellemiségét. Szabad merni szívből, önfeledten zenélni a hangszerünkön és közben hagyják, hogy megéljük ezeket a soha vissza nem térő pillanatokat. George Shilling első este egy beszélgetésünkkor azt mondta, amikor kérdeztem mit tanácsolna a felvételhez: ” Csak élvezd!” Azt hiszem, ez mindent elárul. Hálás vagyok a zenekarnak és Istennek, hogy mindennek a részese lehettem. Nagyon köszönöm!”

Majd következtek a basszusgitár, gitár és végül az ének felvételek.

“Körülbelül az első nap végéig el se hittem, hogy ez valóban megtörténik és a londoni Abbey Road Studios falai közt dolgozunk. Közben persze már javában ment a felvétel, úgyhogy menet közben egyszer csak megérkezett a tudatom is, felfogtam a valóságot. Ez a valóság pedig épp azért volt annyira lenyűgöző, mert a producer George Shilling és a hangmérnök Neil Dawes személyében végtelenül konstruktív és barátságos kollégákat ismerhettünk meg – természetesen amellett, hogy vérprofik. Mindenki tökéletesen érti a dolgát, ugyanakkor az egész hely atmoszféráját átjárja a történelem, még a portás, a büfés és a takarító is büszke arra, hogy ennek a részese, mindeközben tőlünk is lépten-nyomon érdeklődtek, hogy áll éppen a felvételünk. A végén persze a létrehozott produktum a lényeg. Erre pedig már az első keverés meghallgatása után, illendő szerénység mellett is büszke vagyok. Van az életben sok olyan bálvány, amit az ember addig csodál, míg el nem érheti, de amint közelről látja, a legenda megdől. Az Abbey Road Studios nem ilyen. Továbbra is varázslatos.” – tette hozzá Zsombor

A legendás stúdióban, amely idén ünnepli 90. születésnapját, a legnagyobb világsztárok dolgoztak a Beatles-től a Pink Floyd-on át Lady Gagáig. A Dirty Slippers tagjait a stúdió dolgozói körbevezették a legendás feljátszó – és lehallgató szobákban egyaránt és ugyanazon a technikán dolgoztak, mint a felsorolt ikonok. Erről már a vokalista, Bodrogközy Rita mesélt:

“Leírhatatlanul inspiráló és lélekemelő volt ez az út a számomra…Igyekeztünk a hely szellemiségéhez és komolyságához híven a maximumot nyújtani, és ez bízom benne sikerült is. Mindenki nagyon odatette magát, George meg is dicsért minket. Pontosan értjük, hogy miért ez a világ legrégebbi – és legjobb stúdiója.”

A Dirty Slippers hazatérve máris folytatta turnéját Sárváron, Lőkösházán, majd Csongrádon adtak koncertet, a héten pedig, 27-én Mátészalkán, 29-én Győrben lépnek színpadra.

Képek és további információk: https://www.facebook.com/dirtyslippers