Áthajtásos koronavírus-tesztállomás nyílt Újbudán

A világban már hónapok óta megszokott és bevált autós, áthajtásos koronavírus-tesztállomás nyílt az újbudai Bikás Parkban. A PCR tesztet az előzetes regisztráció után bárkin, a saját autójának kényelmében végezhetik el.

Napi 100 személy tesztelésére alkalmas az állomás, amely az önálló és a személyzet által végzett tesztet is lehetővé teszi. Azonban, csak az egészségügyi személyzet által végzett vizsgálat negatív eredménye adhat mentesítést a hatósági karantén alól.

Saját tapasztalatból ítélve is egészségügyi dolgozókkal végeztessük el a tesztet, ugyanis a PCR teszt orr- és garathártyáról levett mintával dolgozik. Ami hétköznapi nyelven annyit jelent, hogy egy kifejezetten hosszú, fülpiszkáló szerű pálcát dugnak fel, majd forgatnak meg az ember orrában. Mélyen, kényelmetlenül mélyen.

A teszteket egy, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által akkreditált laboratóriumba szállítják és ott dolgozzák fel. A teszt elvégzése után 24 órával már kézhez is lehet kapni az eredményt.

Egyelőre helyben, érintésmentesen, bankkártyával lehet fizetni, de a jövőben már a regisztrációkor, online is lehetőség lesz rá.

Forrás: portfolio.hu

Kép forrása: pexels.com