Australian Open – A kapitány szerint Fucsovics és Balázs remek partnerekkel készül

Köves Gábor, a magyar Davis Kupa-válogatott szövetségi kapitánya szerint Fucsovics Márton és Balázs Attila remek edzőpartnerekkel készül a február 8-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságra.

“A srácok karanténban vannak, és napi öt órát tölthetnek a szállodán kívül, azaz mindkettejüknek lehetőségük volt egyazon partnerrel edzeni” – nyilatkozta szerdán az M4 Sport Sporthíradójában. “Attila a világranglistán 32. francia Hugo Humbert-rel gyakorol, míg Marci a 71. helyen álló olasz Stefano Travagliával edz. Attila korábban végez majd a kötelező kéthetes karanténnal, mert tudtommal két nappal Marci előtt érkezett meg Ausztráliába.”

Ami a folytatást illeti, a kapitány közölte, hogy a jövő héten két ATP-tornát rendeznek felvezetésként Melbourne-ben. Mivel Fucsovics és Balázs nem ugyanazon a versenyen indul, ott még nem tudnak párosozni, viszont az Australian Openen utolsóként felkerültek a főtáblára, így ott biztosan rajthoz állnak párosban.

A kilátásokról Köves Gábor azt mondta: “Attila először lesz ott az Australian Open főtábláján. Ő eddig inkább salakon ért el jobb eredményeket, ezzel együtt jó sorsolással bízom benne, hogy tud nyerni mérkőzést vagy mérkőzéseket. Marcinak pedig az lehet a célja, hogy megismételje azt a bravúrt, amelyet már kétszer is véghezvitt Ausztráliában, vagyis, hogy három kört ment. Bizakodó vagyok mindkettejüket illetően” – tette hozzá.

A melbourne-i Grand Slam-tornán harmadik magyarként Babos Tímea vesz részt, aki párosban címvédőként indul majd a francia Kristina Mladenovic oldalán.

Forrás: mti.hu

Kép forrása: wikimedia.org