Az Apple vezérigazgatóját lenyűgözte a Home Office hatékonysága

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook elmondta, hogy meglepődött azon, hogy milyen hatékonyak a kollégák a Home Office alatt és a pandémiát követő időszakban néhány új szokást is megtarthatnak.

A The Atlantic Festivalnak adott hétfői interjúja során Cook elmondta, hogy a cég dolgozói az elmúlt időszakban új Apple Watch-ot és iPad-et is terveztek, amelyeket az Apple időben értékesíteni is fog, annak ellenére, hogy a koronavírus következtében otthonról dolgozott a legtöbb alkalmazott.

A vezérigazgató szerint az Apple nem fog visszatérni a korábbi munkamenethez, mivel cégüknél számos dolog virtuálisan jobban is működik.

Az Apple-nél jelenleg az irodai dolgozók nagyjából 10-15 százaléka ment vissza az irodájába dolgozni. Cook szerint az irodai munka a kreativitást tudja növelni, mint az otthoni munkavégzés.

Cook nézeteit nem osztja sem, a Netflix, sem a JP Morgan vezetője. Reed Hasting (Netflix vezérigazgató) „totális negatívumnak” nevezte az otthoni munkavégzést, míg Jamie Dimon (JP Morgan vezetője) szerint hosszan tartó kárt okozhat, ha az alkalmazottak nem térnek vissza mihamarabb az irodáikba.

Forrás: bloomberg.com

Kép forrása: wikimedia.org