Az M3-as metróvonal felújítása miatt forgalomkorlátozásra kell számítani

Forgalomkorlátozások lesznek november 6-ig az M3-as metróvonal felújítása miatt a belvárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Az írták, hogy útszűkületekre, részleges sávlezárásokra, forgalomterelésekre és sebességkorlátozásokra kell számítani a Váci úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Károly körúton, a Múzeum körúton és az Üllői úton.

A korlátozásokra azért van szükség, mert az M3-as metró középső – a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti – szakaszának felújítása miatt a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúrát alakítják ki.

Az építkezés alatt, október 1. és október 15. között a Bajcsy Zsilinszky úton “kifelé irányban” – az Anker köz és Paulay Ede utcák között megszűnik a parkolás a jelenlegi buszmegálló és taxi droszt által határolt részen. A munkaterület miatt megszűnik a buszsáv, míg a kerékpársáv mellette halad majd. A munkaterület után a buszsávból továbbra is lehet egyenesen haladni a Nyugati tér felé, illetve jobbra kanyarodni az Andrássy út felé – írták.

Forrás: mti.hu

Kép forrása: wikimedia.org