Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön tartja a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását és ezzel egyidejűleg megnevezi az elmúlt idény legjobbjait.

A BL-ben 26 csapat alapból főtáblás, hozzájuk került három kedden – köztük a Ferencváros – és csatlakozik további három szerdán. A nyolc négyes csoportot négy kalapból sorsolják ki. Az elsőbe a címvédőt, valamint az Európa-liga legjobbját, továbbá a hat legmagasabban rangsorolt bajnokság első helyezettjét sorolták. A 2-4. kalap összetételét az UEFA-együttható határozza meg – amint az a szövetség honlapján olvasható. Egy országból két csapat nem kerülhet azonos csoportba.

Egyelőre csak az első két kalap pontos névsora ismert (az FTC a negyedik kalapban lesz):

1. kalap:Bayern München (német), Sevilla (spanyol), Real Madrid (spanyol), FC Liverpool (angol), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Zenit (orosz), FC Porto (portugál)

2. kalap: FC Barcelona (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Manchester City (angol), Manchester United (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), Borussia Dortmund (német), Chelsea (angol), Ajax Amsterdam (holland)
A csoportszakasz játéknapjai:
október 20. és 21.
október 27. és 28.
november 3. és 4.
november 24. és 25.
december 1. és 2.
december 8. és 9.

A 17 órakor kezdődő genfi program keretében nevezi meg az UEFA az elmúlt idény legjobbjait 12 kategóriában: az év férfi és női játékosa, az év edzője férfi és női csapatnál, továbbá a Bajnokok Ligája legjobb kapusa, védője, középpályása, csatára a férfiaknál és a nőknél.

Az európai szövetség a múlt héten közölte, hogy az év labdarúgója a BL-győztes Bayern München két klasszisa, Robert Lewandowski és Manuel Neuer, vagy Kevin De Bruyne, a Manchester City középpályása lehet. A szavazásban, amely múlt szerdán ért véget, a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga főtáblán érintett 48 csapat edzője és 55 kiválasztott sportújságíró adhatta le voksát. A szavazóknak az első hármat kellett megadniuk, az első helyezés öt, a második három, a harmadik egy pontot ért, az edzők nem szavazhattak saját játékosaikra.

A trénereknél teljes a német dominancia: az első három közé Hansi Flick, a Bayern München, Jürgen Klopp, az FC Liverpool és Julian Nagelsmann, az RB Leipzig – Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatának – mestere került

A nőknél a BL-győztes Olympique Lyon két játékosa, Wendie Renard és Lucy Bronze, továbbá a döntőben vesztes VfL Wolfsburgot erősítő Pernille Harder jelölt az elmúlt idény legjobb játékosa címre.

Forrás: mti.hu

Kép forrása: m4sport.hu