Bajnokok ligája: egyenes kiesés

Bajnokok Ligája – elmaradt nyolcaddöntő párosítások, kieséses minitorna

Augusztus 12-23 között, Lisszabonban kerülnek megrendezésre a koronavírus miatt elmaradt Bajnokok Ligája kiesés párharcai egy minitorna keretében. A mérkőzéseket megosztva játszák a Benfica Estádio do Sport és a Sporting Lisszabon Estádio José Alvalade stadionjaiban.  A negyeddöntő mérkőzéseit augusztus 12-e és 15-e között játszák. Az elődöntők 18-án és 19-én kerülnek megrendezésre, míg a döntőt 23-án játszák a Benfica stadionjában.

A minitornát megelőzően augusztus 7-én és 8-án rendezik az elmaradt nyolcaddöntő visszavágóit, a Juventus vs. Lyon, Manchester City vs. Real Madrid, Bayern vs. Chelsea és Barcelona vs. Napoli párharcot.

Miután kialakult a negyeddöntő mezőnye, a következő módon bonyolítják le a minitornát:

Negyeddöntők:

Augusztus 12. – Szerda

Atalanta (olasz) vs. Paris Saint-Germain (francia) – Estádio do Sport e Benfica

Augusztus 13. – Csütörtök

RB Leipzig (német) vs. Atlético de Madrid (spanyol) –  Estádio José Alvalde

Augusztus 14. – Péntek

Napoli (olasz) / Barcelona (spanyol) vs. Chelsea (angol) / Bayern München (német) – Estádio do Sport e Benfica

Augusztus 15. – Szombat

Real Madrid (spanyol) / Manchester City (angol) vs. Lyon (francia) / Juventus (olasz) – Estádio José Alvalde

Elődöntők:

Augusztus 18. – Kedd

A1: RB Leipzig (német) / Atlético de Madrid (spanyol) vs. Atalanta (olasz) / Paris Saint-Germain (francia) – Estádio do Sport e Benfica

Augusztus 19. – Szerda

A2: Real Madrid (spanyol) / Manchester City (angol) /Lyon (francia) / Juventus (olasz) vs. Napoli (olasz) / Barcelona (spanyol) / Chelsea (angol) / Bayern München (német) – Estádio José Alvalde

Döntő:

Augusztus 23. – Vasárnap

A1 párharc győztese – A2 párharc győztese ellen – Estádio do Sport e Benfica

Érdekességek:

  • A Leipzig és az Atlético még sosem játszott egymás ellen.
  • Az Atlético legutóbbi 8 német csapat ellen lejátszott egyenes kieséses párharcát megnyerte. Legutóbb az 1979/1980 -as szezonban szenvedtek vereséget a Dynamo Dresden ellen az Uefa Kupa első körében.
  • Az Atalanta és a Paris Saint-Germain még sosem játszott egymás ellen.
  • A PSG legutóbbi nyolc Serie A csapat ellen vívott párharcán nem tudott győzni. Legutóbb 1996 márciusában a Parma ellen nyertek 3-1-re.
  • A legutóbbi három alkalommal, amikor a Barcelona és a Bayern München találkozott egymással a Bajnokok Ligájában, a párharc győztese megnyerte a sorozatot: 2014/2015 elődöntő (Barcelona), 2012/2013  elődöntő (Bayern), 2008/2009 negyeddöntő (Barcelona).
  • A Real Madrid és a Juventus 21 alkalommal mérkőzött egymás ellen az UEFA különböző sorozataiban, beleértve a két Real győzelemmel véget ért döntőt. 1998–ban 1-0-ra, míg 2017-ben 4-1-re nyertek a Blancók az Öreg Hölgy ellen.
  • A Lyon 4 pontot szerzett a BL tavalyi kiírásában a Manchester City ellen a csoportkör során. Hármat egy 2-1-es idegenbeli mérkőzésen a City stadionjában lejátszott első játéknapon.

Forrás: uefa.com, theguardian.com

Kiemelt kép: uefa.com