Ben Chilwell a Chelsea játékosa

A Chelsea hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtették az angol válogatott balhátvédet, Ben Chilwellt a Leicester City-től. A játékos közel 50 millió euróért szerződött a londoni kékekhez.

A játékos így nyilatkozott a Chelsea honlapjának:

„Örülök, hogy a Chelsea-be szerződhettem. Alig várom, pályára lépjek ebben a fiatal és dinamikus csapatban Frank Lampard vezetése alatt és minél több trófeáért szeretnénk harcban lenni. Remélem nemsokára szurkolók előtt is pályára léphetünk a Stamford Bridgen.”


A Chelsea ügyvezető igazgatója, Marina Granovskaia örvendezett az új igazolást illetően:

„Örvendetes, hogy sikerült tovább bővítenünk ezt az izgalmas csapatot Ben Chilwell szerződtetésével. Ben fiatal kora ellenére, hatalmas tapasztalattal érkezett hozzánk. Biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan beilleszkedik majd a csapatba. Mivel a következő szezon menetrendje igen sűrű lesz, az ilyen fantasztikus játékosok segíthetnek céljaink elérésében.”

Chilwell az egyik legígéretesebb szélsővédő a Premier League-ben. 2015-ben mindössze 18 évesen mutatkozott be a Leicester Cityben. 120 pályára lépést tudhat maga mögött.

Az angol válogatott játékos, szeret részt venni a támadásokban, gólokkal és gólpasszokkal kivenni a részét belőlük. Chilwell képes egyenlő mértékben alkalmazkodni a játék defenzív részéhez, valamint a támadásokhoz.

A 2019/2020-as szezonban 33-szor lépett pályára Brendan Rodgers alakulatában 3 gólt szerezve.

Forrás: chelseafc.com

Kép forrása: guardian.com