Egyetemi központtá válhat Zalaegerszeg

A felsőoktatási struktúra átrendezésével a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) zalaegerszegi gazdálkodási kara 2020. augusztus 1-jével a Pannon Egyetem (PE) irányítása alá kerül.

Az eddigi informatikai és műszaki képzések mellett mérnöki, mechatronikai, valamint közgazdasági képzéseket szeretne integrálni a PE – közölte az egyetem rektora. Gelencsér András elmondta,  hogy az új struktúra célja az, hogy jobban kiszolgálja a régió gazdasági szereplői által támasztott igényeket.

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ leendő vezetője, Németh István elmondta: a rohamosan fejlődő térség olyan szellemi kapacitást igényel, aminek csak egy önálló egyetemi központ tud megfelelni.

Az informatikai képzések területén a leendő mérnök-informatika és gazdaság-informatika mellett a programtervezői képzést is szeretne majd indítani a központ.

Műszaki területen a műszaki menedzser, gépészmérnök és mechatronikai ismereteket kívánják népszerűsíteni. A meglévő pénzügy-számvitel mellé a gazdálkodási ismereteket és a kereskedelem-marketing ismereteket szeretné felvenni a leendő Zalaegerszegi Egyetemi Központ.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Zalaegerszeg / wikipedia.org