Elhunyt Chadwick Boseman, a Fekete Párduc

43 éves korában elhunyt a Marvel filmuniverzumának Fekete Párduca, Chadwick Boseman.

A színésznél négy évvel ezelőtt diagnosztizáltak vastagbélrákot, azonban erről szinte soha nem beszélt és betegségéről nagyon kevesen tudtak. Filmjeinek forgatásait is úgy időzítette, hogy ne ütközzenek a műtéteivel és a kezeléseivel.

Egykori barátai és kollégái így búcsúztak tőle.

Facebook oldalán Robert Downey Jr. (Mr. Vasember) így emlékezett Bosemanra:

“Mr. Boseman úgy forgatott, hogy közben az életéért küzdött … Ez hősiesség. Emlékszem a jó időkre, a nevetésre és arra, ahogy megváltoztatta a színészi játékot.”

Mr. Boseman leveled the playing field while fighting for his life… That’s heroism. I’ll remember the good times, the laughter, and the way he changed the game… #chadwickforever

Közzétette: Robert Downey Jr – 2020. augusztus 29., szombat

Chris Hemsworth, Thor megformálója instagram oldalán így emlékezett meg: “Hiányzni fogsz Barátom! Teljesen szívszorító ez. Ő volt az egyik legkedvesebb, legőszintébb ember akivel valaha találkoztam.” 

Instagram oldalán Amerika Kapitány megformálója, Chris Evans így búcsúzott:

“Teljes mértékben letaglózott a hír. Ez több, mint szívszorító. Chadwick igazán különleges volt. Mélyen elkötelezett volt a hívatása iránt és állandóan kíváncsi művész volt. Kevés előadó rendelkezik ilyen erővel és ekkora sokoldalúsággal. Annyi csodálatos szerep maradt még benne. Végtelenül hálás vagyok a barátságunkért.”

Chadwick Boseman a Marvel univerzum Fekete Párducaként robbant be a filmes köztudatba, de a Marvel szuperhős eposzai (Bosszúállók: Végtelen háború és Végjáték) mellett olyan filmekben is kiemelkedőt alakított, mint a A 42-es, A James Brown sztori, illetve az idei Az 5 bajtárs.

Kép forrása: twitter.com