Emelt fővel búcsúztunk el az EB-től

Tegnap este 9 órakor kezdődött német-magyar EB-csoportmérkőzés, melynek a tétje nem kevesebb volt, mint a továbbjutás. A németek számára a döntetlen is elegendő volt a továbbjutáshoz, számunkra azonban csak a győzelem jelenthette volna a megváltást.

A német nyomás ellenére, Szalai Ádám fejes góljával már a 11. percben megszereztük a vezetést, s egészen a 66. percig tudtuk tartani a vezetést, a német gólszerző Kai Havertz volt. Ám a középkezdésből szinte egyből letámadott a nemzeti tizenegy és Schäfer András a frászt hozta a 68. percben egész Németországra, hiszen újból átvettük a vezetést. A németek folyamatos nyomását azonban nem tudtuk tartani, a 84. percben Leon Goretzka kiegyenlített, megfosztva ezzel a válogatottunkat a továbbjutástól.

Tény, hogy a mérkőzés, sőt, az egész EB előtt sokunk egy fabatkát sem tett volna a halálcsoportban való pontszerzésre, hiszen ellenfeleink az EB-győztes portugál, a VB-győztes francia és a német csapat volt. A portugáloktól elszenvedett vereség (0:3) ellenére elmondható volt, hogy a 84. percig ragyogóan tartotta magát válogatott, a franciák ellen pedig kiváló játékkal 1-1-es döntetlent vívott Marco Rossi csapata. A mostani, 2-2-es döntetlennek a torna előtt előre lehetett volna örülni, a látottak alapján viszont kicsit szomorúak lehetünk, hiszen a magyar válogatott a német nyomás ellenére (76%-os volt a labdabirtoklásuk) jól tartotta magát, sőt, kétszer is vezetett, a második egyenlítést követően a házigazdák passzív játékkal húzták el a meccs végéig, beállítva a végeredményt.

Az UEFA Euro 2020-at a magyar válogatott 1 vereséggel és 2 döntetlennel zárta, 3-6-os gólkülönbséggel, negyedikként az F-csoportban, búcsúzva az Európa Bajnokságtól.

Mindennek ellenére elégedettséggel töltheti el a magyar szurkolókat az, hogy VAN EGY VÁLOGATOTTUNK, akik, – annak ellenére, hogy a továbbjutás elmaradt, – valódi fociélményt nyújtottak számunkra, amire már oly régóta vártunk. Ahogy a mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány fogalmazott, azt  szerette volna, ha a csapatra a szurkolói büszkék legyenek.

Kapitány! Sikerült! Ezt pedig csak megköszönni tudjuk.

SZÉP VOLT, FIÚK! HAJRÁ, MAGYAROK!

Képek forrása: mlsz.hu