Európa Liga selejtező: Magyar érdekeltségek

Csütörtökön rendezték a második számú európai kupasorozat második selejtező körét, melyben két magyar csapat és néhány határmenti klub is érdekelt volt. A párosítások a következőek voltak:

2020.09.17

Hibernians (máltai)  – Mol Fehérvár FC (magyar) 0-1

Budapest Honvéd (magyar)  – Malmö FF (svéd) 0-2

DAC (szlovák) – Jablonec (cseh) 5-3

Osijek (horvát) – Basel (svájc) 1-2

Topolya (szerb) – FCSB (román) 6-6 (tizengyesek után 4-5)

 

Hibernians (máltai)  – Mol Fehérvár FC (magyar) 0-1 (Nikolov 61’ perc)

A Mol Fehérvár FC a máltai Hibernians csapatával találkozott. A magyar csapat mondhatni az egész mérkőzésen dominánsan futballozott. Boban Nikolov a 61. percben, egy szöglet után szerzett gólt, kialakítva ezzel a 0-1-es végeredményt. A Fehérvár a következő körben a Standard Liege – FK Vojvodina mérkőzés győztesével találkozik.

Budapest Honvéd (magyar)  – Malmö FF (svéd) 0-2

A Kispest a Malmö csapatát fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A találkozót megelőzően a svéd csapatot találták esélyesebbnek. A mérkőzés elején a Honvéd meglepően bátran játszott és néha sikerült is zavart kelteniük a svéd védelemben. Ennek egyik ékes példája volt a 21. percben Ugrai megmozdulása, aki gyönyörűen fordult le az emberéről és lőtt kapura, ám lövése erőtlen volt. A félidő hajrájához érve a svédek Toivonen révén megszerezték a vezetést. A második játékrészben a Kispest próbált nagyobb nyomást helyezni a Malmö-re, ám a svédek végig szervezettek maradtak, sőt a végén még rúgtak egyet, így 0-2-vel térhettek haza. (A Honvéd kiesett.)

DAC (szlovák) – Jablonec (cseh) 5-3

A Dac a cseh Jabloneccel játszott és egy végig izgalmas mérkőzésen 5-3 nyert. A rendes játékidőben 3-3 volt az állás, a hosszabbításban, pedig két gyönyörű találattal (Eric Davis és az új igazolás Nicolaescu góljaival) megnyerték a mérkőzést.

 Osijek (horvát) – Basel (svájc) 1-2

A Kleinheisler Lászlót a soraiban tudó Osijek 1-2-es vereséget szenvedett a jelentős nemzetközi tapasztalattal bíró Basel csapatától. A találkozón már az első félidőben két gólos hátrányba került az Eszék és hiába szépítettek a vége felé, már nem tudták megfordítani a meccset.

Topolya (szerb) – FCSB (román) 6-6 (tizengyesek után 4-5)

Talán a játéknap leggólgazdagabb mérkőzését hozta a Topolya és FSCB párharca, ahol 6-6-os végeredmény után tizenegyesekkel a román FCSB jutott tovább.

 

Forrás: nso.hu

Kép forrása: dac1904.sk