Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket nem szabad a hűtőben tárolni

  1. Hagyma, fokhagyma, medvehagyma

Ezek a zöldségek inkább a kevésbé hűvös helyeket szereti. Ami fontos, hogy nem ajánlott őket zacskóba tenni, mert szeretnék lélegezni.

  1. Uborka, padlizsán, paprika

Ezek a nyári zöldségek – bármennyire is érdekesen hangzik – nem rajonganak a hidegért. Szabad őket hűtőszekrényben tartani, de nincs rá szükség, mert gödrök és foltok alakulhatnak ki rajtuk.

  1. Paradicsom

A hűtőben tárolt paradicsomra szomorú jövő vár, ugyanis elveszíti csodálatos ízét. A paradicsom zamatos ízét a cukrok, savak és kémiai vegyületek határozzák meg. A hűtő nincs hatással az első kettőre, de alapvetően semlegesíti az illékony anyagok szintézisét, így az elveszíti az izgalmat az íz világából.

  1. Burgonya, édesburgonya

Néhány tudós szerint a burgonyát szobahőmérsékleten kell tárolni, mert a hűtés következtében rákkeltővé válhatnak. Talán a legjobb megoldás, ha valamilyen száraz, sötét helyen tároljuk.

  1. Tökfélék

A tökféléket szintén nem érdemes a hűtőben tartani, hiszen a hideg, befolyásolhatja a megjelenésüket és az ízüket. Érdemes inkább az asztalon vagy a polcokon tárolni, amíg el nem fogyasztjuk, mert látványra sem utolsók.

  1. Bazsalikom

A legtöbb gyógynövény jól érzi magát a hűtőszekrényben, különösen akkor, ha a szárait beletesszük egy pohár vízbe. De a bazsalikom érzékeny a hidegre, és ha túlságosan hosszú ideig van a hűtőszekrényben, megpuhul és megbarnul. Tegyünk egy csokor bazsalikomot vázába, mint a vágott virágokat, így nemcsak meghosszabbítjuk az életét, de szép is, és a konyhának is mennyország illata lesz.

  1. Nyári gyümölcsök

A szilva a cseresznye, őszibarack – és minden csonthéjas gyümölcs – ízetlenné válik, ha éretlenül hűtőben tároljuk. Éretten akár már mehetnek a hűtőszekrénybe, de valószínűleg addig mindenki felfalja őket.

  1. Avokádó

Az avokádó csak akkor érdemes beletenni a hűtőbe, ha már túlérett és fennáll a veszélye annak, hogy megrohad. Egyébként a hidegben biztos, hogy nem érik meg és senki sem szereti a kemény avokádót. Ha gyakran vásárolunk belőle, akkor a legjobb stratégia az, ha éretleneket választunk, és kint hagyjuk azokat, amíg beérnek.

  1. Dinnyék

A durva héjú dinnyék (például a sárgadinnye) a szedés után is érnek – ezért ne tegyük a hűtőbe, különben nem lesz olyan édes és lédús.

Forrás: 24.hu

Kép forrás: pxhere.com