FOCI EB! MA STARTOL!

Ma este 9 órakor a Törökország-Olaszország labdarúgó mérkőzéssel startol a 2020-ra tervezett, de a világjárvány miatt idénre halasztott Labdarúgó Európa Bajnokság, sok-sok férfitársunk örömére, s minden bizonnyal fellendítve a sörfogyasztást, a sportfogadást, továbbá a búslakodó hölgypartnerek esetében a mozilátogatást és a nagybevásárlást.

A 2021. július 11-ig tartó torna különlegessége hazánk számára két okból is kellemes meglepetést hozott. Az azóta korrupciós vádak miatt menesztett UEFA-elnök Michel Platini kezdeményezésére nem egy, hanem több ország is helyszínt biztosít a mérkőzéseknek, köztük hazánk legnagyobb sportarénájában is 4 alkalommal lehet majd szurkolni Európa bajnoki mérkőzéseken, jelesül: június 15-én, 19-én a magyar válogatottnak, 23-án a portugál-francia mérkőzésnek, továbbá június 27-én a nyolcaddöntő mérkőzését tekinthetik meg a sport iránt érdeklődők közül azok, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek – akik ilyen okmánnyal nem bírnak, vendéglátóhelyeken az előírt szabályoknak megfelelően vagy home office-ban élvezhetik a meccseket.

A másik különlegesség, hogy 2016 után (az előtt utoljára 1972-ben szerepeltünk az EB-n) ismét ott lesz a magyar labdarúgó válogatott nemzetközi futballeseményen, ami a hazai pályán tartott mérkőzések mellett nyilvánvalóan pluszélménnyel tölti fel a szurkolókat. Emlékezhetünk, hogy 5 éve mekkora futballeufóriában voltunk, remélhetőleg ez az élmény most sem lesz kisebb (sőt: itthoni mérkőzések miatt zenghet Budapest). Szükség lesz a szurkolói támogatásra, mert Marco Rossi csapatának nélkülöznie kell Szoboszlai Dominiket, akire nagy szükség lenne, hiszen a nemzeti gárda finoman szólva is halálcsoportba került, ugyanis június 15-én az EB-győztes portugálok (5 éve 3:3-as döntetlent játszottunk a francia rendezésű EB-n), június 19-én a franciák (e két mérkőzés Budapesten kerül lejátszásra), 23-án pedig a németek lesznek az ellenfeleink.

Pesszimistán mondhatnánk: esélyünk sincs a továbbjutásra, optimistán pedig: ide nekünk az oroszlánt, a futballszakértők pedig azt magyarázhatják, hogy a hazai pálya előnye, 12. játékos a legjobbjainkért szurkoló magyarság, meg a labda gömbölyű stb., de mi objektívek maradunk. A kalandos körülmények között kijutó válogatottunk 11 mérkőzés óta veretlen, és ha nem ereszkednek féltérdre, akkor jó rakkolós, izgalmas mérkőzésekkel is megajándékozhatnak minket, rácáfolva a focis mémekre, s ha az elvárásainktól eltekintünk, akkor a tisztes és harcos helytállás már óriási sikerélménnyel tölthet el minket, titkon reménykedve némi meglepetésben is.

A lényeg: a foci ünnepe következik, s kérjük ezt tiszteletben tartani, kedves partnerek és munkáltatók. Szurkoljunk együtt és bízzunk benne, remek összecsapásokat és kiemelkedő sportteljesítményeket láthatunk majd.

Addig is…

HAJRÁ MAGYAROK!

Ezt csak így… Objektíven!

A foci eb menetrendjének forrása: MTVA Sajtóarchívum

Képek forrása: mlsz.hu