Fucsovics Márton nyerte meg a győri tenisztornát

A jelenlegi legjobb magyar, Fucsovics Márton nyerte meg a győri meghívásos tenisztornát, amelyen hat hazai férfi játékos mérkőzött meg egymással.

A világranglistán 55. játékos szombaton legyőzte Madarász Gergelyt, majd vasárnapi csoportmérkőzésén Piros Zsombornál is jobbnak bizonyult, aki a második szett elején ápolást kért a bokájára. A másik trióban előzőleg az idei magyar bajnok Marozsán Fábián fordulatos meccsen verte a tavalyi ob-győztes Makk Pétert, majd vasárnap a Valkusz Máté helyére beugró Vörös Mátét is legyőzte, így ő vívta a verseny döntőjét Fucsoviccsal.

A finálé első szettje kiegyenlített és helyenként magas színvonalú csatát hozott az Olimpiai Parkban, majd a játszmaelőnybe kerülő Fucsovics a folytatásban még jobban belelendült, és Davis Kupa-kerettag riválisa ekkor már nem tudott komoly ellenállást kifejteni.

A bronzmeccsen a 2017-ben junior Australian Open-győztes Piros Zsombor döntő rövidítésben verte Makk Pétert, míg az ötödik helyet a Vörös Mátét legyőző Madarász Gergely szerezte meg a zárt kapus versenyen.

Eredmények:
————-
A csoport:
Fucsovics Márton-Piros Zsombor 7:6, 6:4
B csoport:
Marozsán Fábián-Vörös Máté 6:4, 6:1

az 5. helyért:
Madarász Gergely-Vörös Máté 6:7, 6:3, 10-8 – döntő rövidítés
a 3. helyért:
Piros Zsombor-Makk Péter 3:6, 6:3, 10-6 – döntő rövidítés
döntő:
Fucsovics Márton-Marozsán Fábián 7:6, 6:1

Forrás: mti.hu

Kép forrása: wikimedia.org