Galda Levente több új dalon is dolgozik

A 2021-es A DAL versenyéből megismert unikális énekes, Galda Levente a Facebook-on véletlen buktatta le magát: már javában stúdiózik és készül a 2022-es megmérettetésre is! Nem csoda, hiszen az idei évadban kétségtelenül Levente volt az az előadóművész, akiről a legtöbben beszéltek. EREDŐ című slágerével (Dancemix Records) interjúkról-interjúkra járt, és első dala meghozta magával számára az országos ismertséget, egyben népszerűséget is.

YouTube video

A DAL után azonban sok pályatársával ellentétben Levente nem tűnt el, alázatos és kemény munkával, forgatásokkal és számos fellépéssel teltek a hónapjai, többek között koncertezett az A38 Hajón, színvonalas nemzetközi fesztiválokon Szlovákiában és hazánkban egyaránt, egyidejűleg dolgozik kislemezén is. Meghívást kapott továbbá Szlovákia leghallgatottabb rádióműsorába, valamint legnézettebb heti TV-sorozatába is, hiszen nem csak magyarul, de szlovákul is anyanyelvi szinten beszél. Óriási megtiszteltetésként érte, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől átvehette a „Pro Cultura Minoritatum Hungaria” díjat, miként az is, hogy a szentesi Koszta József Múzeum kultúrnagykövetévé választotta.

Az énekes sokoldalúságát, szoros kapcsolatát a nemzetiségi népzenével hamarosan megjelenő pszeudofolklór albuma is kiválóan reprezentálja, de idén a „Sztárban sztár leszek!” műsorába is bekerült Köllő Babett csapatát erősítve.

Ahogyan a Facebook posztjából kiderült, jelenleg több dalon dolgozik egyszerre olyan meghatározó és elismert zeneszerzőkkel, alkotótársakkal – a teljesség igénye nélkül –, mint Mazán Attila (Mystery Gang), Ádám Rita és Darvas Benedek (Kék madár – musical, Parasztopera), Szekér Gergő (Madár, repülj!, Hazatérsz), a Margaret Island-del, Freddie-vel, Opitz Barbival vagy éppen Radics Gigivel, Rácz Gergővel és Orsovai Renivel (Mostantól) együtt dolgozó Hujber Szabolcs, Fonogram- és Artisjus-díjas dalszövegíróval, továbbá a tavalyi versenygyőztes Kaukázus zenekar (Egyetlen szó) frontemberével, Kardos-Horváth Janóval.

Galda Levente a meglepetések és az örökös megújulás embere. Az első dal a tervek szerint A DAL 2022 beadási határidejének napján, november 15-én jelenik meg és kerül a rádiókba országszerte.

Forrás: You and Media Management
Kép forrása: Galda Levente