Hamilton biztos abban, hogy mi okozta a defektjét

A Brit-nagydíj győztese, Silverstone-ban majdnem egy defekt miatt maradt le az első helyről, szerinte a pályán található törmelék okozhatta a problémát.

„Őszintén szólva tényleg azt éreztem, hogy nagyon jól vezettem, és a legjobb képességeimnek megfelelően vigyáztam a gumikra” – kezdte a Mercedes pilótája.

Hamilton pole pozícióból kezdte a hazai futamát és kifejezetten jól, erősen vezette a futamot, egészen az utolsó körig, ahol Valtteri Bottas után nem sokkal ő is bal első defektet kapott, annyi különbséggel, hogy Hamilton így is célba tudott érni, sőt győzedelmeskedni tudott.

„Valtteri nagy nyomást helyezett rám az etapok elején, szóval bizonyos helyeken, ahol általában menedzselni tudtam volna a helyzetet, kevésbé tudtam úgy, hogy ne kerülhessen DRS-távolságon belülre.”

A végül így is győztesként befutó brit elmondása szerinte Valtteri “rendkívül jó tempóval” követte őt, azonban a finn bizonyos helyeken nem tudott eléggé odafigyelni az abroncsaira, így Hamilton magabiztosan várhatta, hogy a vetélytársának az abroncsai előbb-utóbb tönkre fognak menni. Azonban az, hogy az ő abroncsainak bármi hibája lehetett volna, vagy túlságosan elkoptak volna, szerinte elképzelhetetlen volt.

”Biztos voltam abban, hogy bőven van még élet a gumijaimban. Érdekes lesz látni, mire jutnak majd az elemzőink, mert nyilvánvalóan látszódni fog, hogy mi okozta a meghibásodásunkat. De biztos vagyok abban, hogy a pályán található rengeteg törmelék miatt volt. Volt egy autó előttem, talán Kimi, aki elveszítette az első szárnyát. Szóval a Maggots-Becketts kombinációig törmelék voltak a pályán, kétlem, hogy végig eltakarították volna őket.” – zárta a címvédő az értékelését.

Forrás: Blikk

Kiemelt kép: Mark Sutton / Motorsport images