Hamilton nyert Spaban

A Belga GP-n a Mercedes mindkét versenyzője az első sorból indulhatott, a brit versenyző újabb raj-cél győzelmet aratott.

Carlos Sainz Jr. számára már a rajt előtt be is fejeződött a futam, mivel a kipufogórendszere meghibásodott és füst szállt fel az autójából, még elindulni se tudott a rajtnál.

Hamilton indult a pole pozícióból és a rajt után is meg tudta tartani a vezető helyét. Vatteri Bottashoz bár a rajtnál közel került Max Verstappen, aki támadta is, végül azonban nem tudta megelőzni a finn pilótát és a Mercedes pilótái fokozatosan el tudtak szakadni az üldözőiktől.

A rajt után a Ferrari versenyzőinek sikerült pár pozícióval feljebb kapaszkodniuk, azonban később elkezdtek visszacsúszni, és a 7. körben már nem is autóztak pontszerző helyen.

A 11. körben Antonio Giovinazzi és George Russell ütközött össze és bár autójukban hatalmas kár keletkezett, egyik versenyzőnek se görbült a haja szála se. Ezután jött be a Safety Car, mely 4 kört töltött a pályán. Hamilton az újraindítást követően is meg tudta őrizni vezető helyét, Bottas maradt a második, míg Verstappen a harmadik helyen, mögöttük azonban Gaslyt támadni kezdte Pérez. Gaslyt később Ricciardo és Albon is meg tudta előzni. A francia versenyző próbálta az élmezőnyben tartani magát, de a kerékcseréjét követően visszacsúszott az utolsó előtti helyre. Ezután megkezdte a felzárkózást, és a 32. körben már a 12. volt.

Hamiltonnak a 35. körben öt másodperc előnye volt a második helyen autózó Bottashoz képest és a Mercedes pilótái – külső támadó híján – a saját csapatuk dolgozóinak okoztak kis fejfájást egy-egy elfékezéssel, de túl sok időt ezzel sem veszítettek.

Hamilton győzött végül, a dobogóra Bottas és Verstappen állhatott. Pontot szerzett még Daniel Ricciardo, Esteban Ocon, Alexander Albon, Lando Norris, Pierre Gasly, Lance Stroll és Sergio Pérez. A leggyorsabb kört Daniel Ricciardó tette meg, ezzel a leggyorsabb körért járó plusz pont az övé lett.

Hamilton így már 47 ponttal vezet a pontversenyben Verstappennel szemben.

Kép forrása: formula1.com