Hollik István tesztje pozitív, Gulyás Gergely, Orbán Balázs és Varga Judit pedig hatósági karanténba került

,,Engem is utolért a koronavírus” – kezdte Facebook bejegyzését Hollik István, a Fidesz  kommunikációs igazgatója. A továbbiakban a politikus kifejtette, hogy a hét elején rosszul érezte magát és úgy döntött, hogy a felelős döntés, ha tesztelteti magát. ,,Ez pozitív lett” – írta le a vizsgálat eredményét Hollik. Azt, hogy a vírust hol, vagy kitől kaphatta el a politikus nem lehet tudni, de az előző hétvégén egy szabadtéri, magán rendezvényen vett részt, így  az azon résztvevők, mint kontaktszemélyek, hatósági karanténba kerültek.

A Fidesz sajtóosztálya egyelőre nem válaszolt egyetlen médiumnak sem arról, hogy pontosan mely politikusok érintettek, de több kormánypárti politikus vagy az MTI-hez juttatott el közleményt vagy a saját közösségi oldalán közölte, hogy hatósági karanténba került a szombati esemény után. 

A Miniszterelnökség, az MTI-nek címzett, csütörtöki közleményében adta hírül, hogy Gulyás Gergely az egyike azoknak akik az múlt hét szombati rendezvényen részt vettek. A járványügyi előírásokat betartva a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdától hatósági karanténban van, de az első, szerdai tesztje negatív lett. A közlemény kiemeli, a pénteki kormányülésen és az azt követő kormányinfón csak akkor vesz és vehet részt Gulyás Gergely, ha a második tesztje is negatív lesz. 

Ugyanezen közleményben, de csak említésszerűen tudatták, hogy a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára is karanténba vonult. Orbán Balázs Facebook oldalán jelentette be, hogy az első tesztje neki is negatív lett. ,,A hatósági iránymutatásoknak megfelelően járunk el, én addig is, amíg nem tehetek másként, itthonról dolgozom, főleg könyvírással és -szerkesztéssel foglalkozom.” – fogalmazott. 

Nem a szombati rendezvényen, de Varga Judit igazságügyi miniszter asszony is kontaktusba került egy igazolt COVID fertőzöttel. Egyelőre tünetmentes a miniszter, és az első tesztje neki is negatív lett, de ő is házi karanténból folytatja a munkáját, legalább a második teszt eredményéig.

Forrás: MTI

Kép forrása: Facebook / Varga Judit; Facebook / Hollik István; Facebook / Gulyás Gergely; Facebook / Orbán Balázs