Horace Grant: Jordan hazudott

Nagy vihart kavart a Netflix által készített sorozat, mely után megszólalt Michael Jordan egykori csapattársa.

5 hét után véget ért a The Last Dance Netflix-doku. A dokumentumsorozat átfogó betekintést ad Jordan pályafutásába és a Chicago Bulls életébe az 1990-es években sose látott felvételekkel az 1997-98-as szezonból. Az biztos, hogy nem egy embernél verték ki a biztosítékot a sorozatban elhangzottak.

1987 és 1993 között Horace Grant és Jordan a Bulls oszlopos tagjai voltak. Mindketten részesei voltak a legelső triplázásának 1990 és 1993 között.  Kapcsolatuk azonban kezdett megromlani, még azelőtt, midőn Jordan felhagyott a profi kosárlabdával, és megpróbálkozott a profi baseballal.

1992-ben kiadásra került a The Jordan Rules című könyv, melyben az alkotó egészen más képet festett Jordanról, mint azt a közönség látni vélt. Érthető módon Jordan sose lelkesedett a könyvért, és mindvégig Grantet okolta, hogy számos információ kikerült a szerzőhöz, és nyíltan őt vádolta meg a szivárogtatással. „Ez volt Horace. Mindent elmondott, ami a csapaton belül zajlott.”

Horace Grant mindvégig tagadta, hogy köze lett volna az ügyhöz, és egy chicagói ESPN Rádióval folytatott interjú során Jordan állításait Grant egyenesen „hazugságnak” nevezte. Majd végül hozzátette, hogy ha Jordan haragszik rám, rendezzük le úgy, mint férfi a férfival. Beszéljünk róla, vagy oldjuk meg más módon.

Vajon mire gondolt a költő??? …

(via)