Idén a virtuális térben vár mindenkit a Tudományok Fővárosa

A járványhelyzetre tekintettel idén a virtuális térben várja az érdeklődőket a Tudományok Fővárosa október 17-én. A tudománynépszerűsítő fesztivált a Svábhegyi Csillagvizsgálóból közvetítik majd, a programok között planetáriumi bemutatóval, látványos fizikai kísérletekkel és ismeretterjesztő előadásokkal várják a közönséget.

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) főtámogatásával megvalósuló eseményen az érdeklődők elmerülhetnek a digitalizáció rejtelmeiben, megismerhetik a legmodernebb technológiákat, felfedezhetik az égboltot, kitekinthetnek a világűrbe, bebarangolhatják a környezettudományok hegyeit és völgyeit, drónok szárnyán járhatják be az ismeretlen vidékeket, feltérképezhetik a társadalom sűrű szövetét és tanulmányozhatják az egészségtudományok újdonságait – olvasható az eseményt beharangozó keddi közleményben.

Szentkirályi Alexandra, a Tudományok Fővárosa rendezvényen a belvárosi Akvárium Klubban 2018. szeptember 23-án.

“A speciális helyzetre lehetőségként tekintünk, így ugyanis még szélesebb közönséget elérhetünk, akik talán éppen az előadások és bemutatók hatására fedezik fel új hobbijukat, hivatásukat vagy csak minőségi időt töltenek el a családdal a közvetítést követve” – idézik a közleményben Bartók Marcellt, az 4. Tudományok Fővárosa főszervezőjét.

A fesztiválon az interaktivitás jegyében a hallgatóság kérdéseket tehet majd fel az előadóknak egy erre a célra létrehozott felületen és bekapcsolódhat a játékokba, bemutatókba is – olvasható a szervező, Vízió Budapest Tudománykommunikációs Ügynökség közleményében.

Maróth Miklós, a főtámogató ELKH elnöke elmondta: az intézmény örömmel áll a tudományos ismeretterjesztést és tudomány-népszerűsítést célzó kezdeményezések mögé, ilyen a Tudományok Fővárosa is.”Egy ország versenyképességének záloga a felnövekvő nemzedékének tudásában, kreativitásában, tenni akarásában rejlik. A tudományos szervezeteknek, így az ELKH-nak is, feladata a fiatalok szemléletformálása, hogy valós perspektívát lássanak a tudományokban, értékeljék azt a mindennapjaikban és a pályaválasztásuk során is. Erre teremt lehetőséget ez az esemény” – fogalmazott.

Forrás: mti.hu

Kép forrása: mti.hu / Balogh Zoltán