Így lesznek nyitva a nagyobb boltláncok

Ahogy azt már nagyjából mindenki tudja, a szerda 0 órától életbe lépett szigorítások nyomán az üzleteknek 19 órakor be kell zárniuk.

A nagyobb boltláncok már közzé is tették új nyitvatartási rendjüket.

Az Aldi üzletei hétfőtől szombatig reggel 7 órától este 7 óráig lesznek nyitva, vasárnap este 6 órakor bezárnak.

Lidlnél nagyjából ugyanez a helyzet, bár az üzletek egy része már reggel fél hétkor kinyit.

Az Auchan áruházai a hét minden napján 6 és 19 óra között, míg benzinkútjai 6 és 20 óra között lesznek nyitva. Az automata kútoszlopok továbbra is 0-24-ben üzemelnek.

Az Ikea három magyarországi áruháza a hét minden napján reggel 9 órától este 7 óráig lesz nyitva, az éttermeit és a játszóházait viszont bezárja a cég. Itt a cég szeint az online vásárlásoknál nagyobb várakozási időre lehet számítani.

Praktiker hétfőtől szombatig reggel 8 órától este 7 óráig vár mindenkit, vasárnap 9 óra és 17 óra között lesz nyitva.

Az Obi hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 7-ig, vasárnap reggel 8-tól este 6-ig lesz nyitva. A nagykanizsai üzlet a kivétel, amely a hét minden napján este 6-kor bezár.

Decathlon boltjai hétfőtől szombatig reggel 9 és este 7 óra között lesznek nyitva, vasárnap az áruházak egy része 9-kor, a többi 10-kor nyit és este 6-kor zárnak.

Metro áruházainak egy része hétfőtől szombatig reggel fél 6-kor, a többiek 6-kor nyitnak és este 7-ig tartanak nyitva, vasárnap jellemzően fél 8-kor nyitnak és este fél 6-kor zárnak.

Spar üzletei este 7-kor zárnak, típustól függően azonban reggel 6-tól, 7-től vagy 8 órától vannak nyitva.

A gyógyszertárakra és a benzinkutakra nem vonatkozik a nyitvatartási korlátozás, utóbbiak üzletei, büféi és kávézói szintén bezárnak 19 órakor.

Kép forrása: wikimedia.org