Ingyen netflix

A videóstreaming platformok töretlenül magas népszerűségét jól jelzi, hogy a tavalyi évben egyre több cég indította el egymás után online szolgáltatását, hiszen mindenki a folyamatosan növekvő tortából szeretne minél nagyobb szeletet kihasítani magának. A jelenleg még piacvezető és úttörő szerepű Netflix után napjainkban a választék egyre nagyobb: az HBO Max, az NBC Peacock, az Apple TV+ és a Disney+ (közülük egyedül csak a Quibi vallott egyértelműen kudarcot) platformja kínál változatos néznivalót.


A streaming előretörésének trendjét jól szemlélteti, hogy az Egyesült Államokban már a háztartások 20%-a nem fizet elő kábeltévére, helyette hódít a “Netflix and chill” életérzés. A korábbi egyszerű választást azonban árnyalja az új szereplők belépése, mivel a platformok kínálata különböző, gyakran nincs átfedés a kínált műsorok között, mindenki a saját hype-olt slágercímeivel próbálja a nézőket magához csalogatni és nyilván mindegyik cég szeretné a maga pár(tíz) dolláros havidíját az online tartalomfogyasztókon beszedni. Ez kisebb dilemma elé állíthatja az egyszeri nézőket, akik csak olcsón szeretnék élvezni a minőségi választékot, ami kisebb logisztikai bravúrt is igényelhet, hogy mely címeket mely platformon lehet (gyakran kizárólagosan) megtalálni.

A sarkában nyomuló konkurencia szorítását érezve a Netflix most egy vadiúj kampánnyal próbálja az eddig bizonytalankodókat meggyőzni: a kampányoldalukon most regisztráció nélkül, ingyen lehet egyes sorozataik első részeibe belenézni, majd tetszés esetén lehet indítani az ingyenes próbahónapot, aztán akár előfizetni. Erre a nézőcsalogató gesztusra nagyon szüksége van most a Netflixnek, hiszen muszáj a vetélytársak mellett folyamatosan növelnie a potenciális előfizetői bázis méretét is, ezzel együtt a bevételeit, főleg annak tükrében, hogy egyre nagyobb összegeket költ (2019-ben több, mint 10 milliád dollárt) saját tartalmak gyártására és a jelenlegi tőzsdei hírek a vártnál jóval rosszabb pénzügyi adatokkal lepték meg az egykor online tékaként indult céget.

Forrás: raketa.hu

Fotó forrása: pixabay.com