Interjú Alexy Viviennel

Azt olvashattuk rólad, hogy rekordidő alatt építetted fel jelenlegi karriered. Mesélsz erről kicsit nekünk? Miért sürgetett az idő?

A marketing igazgatói állásom után úgy éreztem eljött az idő, hogy megvalósítsam az álmaim és vállalkozó legyek, ami mindig is szerettem volna lenni. Igazából, ha hobbiként tekintettem volna a YouTube-ra, akkor nem sürgetett volna az idő, de én a kezdeteknél is úgy gondoltam, hogy szeretném, ha ez a vállalkozásom lenne, ezért sokkal tudatosabban kezdtem el építeni.

Mivel foglalkoztál mielőtt erre a pályára léptél? Tudtad, hogy főállásban véleményvezér szeretnél lenni?

A Corvinus Egyetem mellett és az egyetem után is marketingesként dolgoztam, így lett nagyon szimpatikus az „érem” másik oldala is. Azt nem mondom, hogy véleményvezérként, de egész kicsi korom óta bennem volt, hogy szeretnék valami egész hasonlóval foglalkozni, csak akkor ezt még nem tudtam kategorizálni.

Teljesen egyedül vágtál bele a videózásba, vagy volt segítséged?

Teljesen egyedül, ami számomra nagyon furcsa is volt. Mindig is csapatban szerettem dolgozni, egyébként is extrovertált vagyok és nagyon szeretek közösségben lenni, úgyhogy a magányos YouTube szakma nagyon nehéz volt eleinte. Átmeneti megoldásként azt találtuk ki a barátnőmmel, hogy közös „coworking” napokat tartunk, ami vicces volt, mert voltak olyan részek, amikor csak egymással szemben ültünk fülhallgatóval a fülünkben, mert én vágtam, ami külső hallgatónak nagyon frusztráló tud lenni ( ugyanazt meghallgatni ötvenszer ).

Ha visszatekintesz a kezdeti időszakra, akkor mit gondolsz, mi volt a legnehezebb? Voltak olyan pillanatok amikor azt érezted, hogy ez mégsem neked való?

Pontosan ez volt a legnehezebb. A magányos, egyedül töltött munkanapok. Ezt sokan nem is gondolnák a YouTuber szakmáról, illetve a tartalomgyártásról, hogy mennyit kell a háttérben dolgozni, mennyit van egyedül az ember. Ez szerencsére most már változott, egyrészt szuper munkatársaim vannak, másrészt egy kislányom is született így gyakorlatilag sosem vagyok már egyedül… néha már hiányzik is, csak egy egész pici egyedüllét és „énidő”.

2018-as Cosmopolitan Blogger Days díjátadó. Mondhatom, hogy ez a nap, talán életed egyik legemlékezetesebb napja. Mesélj nekünk kérlek a bizonyos pillanatról!

Abszolút, az egyik legemlékezetesebb. Nagyon különleges élmény volt: azon a díjátadón több kategóriában is jelölt voltam, ám a közönség kedvence egy plusz kategória volt, így mikor a többi kifutott teljesen megsemmisülve ültem a nézőtéren, méghozzá úgy, hogy mellettem ült a férjem Laci, a munkatársam Molly és az egyik barátnőm is.

Ők mind pislogtak rám, hogy ne aggódjak majd a közönség kedvence a kategória, de én csak legyintettem, hogy áh biztos nem. Egyrészt ebben a kategóriában mindenki benne volt az influencerek, közszereplők közül, mégis rám adták le a legtöbb szavazatot a követők, ami annyira hihetetlen volt.

Másrészt együtt járt egy nemzetközi díjátadó a Social Awards jelölésével, amit egyébként szintén megnyertem. Ahogy mondani szoktam a #SzépségoszTag a legkeményebb banda, mert tényleg tudok rájuk számítani, és mindig odateszik ilyen esetben is magukat.

Mit szeretsz a legjobban ebben a munkában?

Fú nehéz egyet választani, de talán azt, amit épp most említettem: a  #SzépségoszTag a kedvencem, és hogy kialakult egy ilyen szuper közösség körülöttem, akikre számíthatok és nemcsak Ők, hanem én is adok a véleményükre.

A családod mennyire vonod bele a témákba, videókba? A férjed az első pillanattól kezdve támogatott?

Igen, Laci a kezdetektől nagyon támogató volt és ezért nagyon hálás is vagyok. Változó, hogy mennyire vonom be őket, de próbálom ezt jól egyensúlyozni, hogy ne legyen túl sok, de mégis a valóságot mutassam, vagyis azt, hogy Anya lettem és hogy már egy Család vagyunk.

Kislányod születése mennyiben változtatta meg a mindennapjaidat? A követőidnek ugyanolyan sűrűn gyártasz új tartalmakat?

A tartalmak sűrűsége nem nagyon változott, mert itthonról végzem a munkám és már előre felkészültem arra, hogy kelleni fog a munkában segítség. Mivel Laci vállalkozó így szerencsére Ő is tud segíteni mikor nekem dolgoznom kell. A témák változtak, de tudatosan nem mentem el kizárólag a baba-mama témakörbe, mert nem szerettem volna, ha erre kerülne a legnagyobb fókusz.

Kérlek emelj ki pár dolgot, amitől szerinted te más vagy ezen a telített piacon? Mi a te titkod, mi az amiért ennyire sokan szeretnek?

Nehéz kérdés, a kezdetektől igyekeztem a nőies (szépségápolás, divat) témákat a humorral ötvözni, amikor elindultam ez még nem annyira volt jellemző. Mostanra talán az, hogy önazonos vagyok, azaz megmutatom a komolyabb részeit is az életemnek, ugyanúgy, mint a humorosakat.

Mire vagy a legbüszkébb az eddigi életed folyamán?

A családomra és a kislányomra. Másodsorban pedig az ALEXY THE BRAND-re, a saját márkámra, amit idén sikerült elindítanom.

Ki inspirál téged a mindennapokban? Van olyan magyar vagy külföldi Influenszer akire felnézel?

A családom a legnagyobb inspirációm, nagyon szerencsés vagyok, mert a családom több tagja is: a férjem, az Anyukám, az Apukám és most már egyértelműen a Naskó is a kislányom. Sokat hallottam régebben, de amióta Anya lettem a saját bőrömön is tapasztalom, hogy a legnagyobb tanítóm a kislányom és egyben a legnagyobb motivációm is, hogy minél színesebb és szebb világot mutathassak meg Neki.

Kép forrása: Alexy Vivien