Itt az új francia-német koprodukció: a Mercedes T-osztály

A Mercedes-Benz Citan modellje után újabb közös projektet mutatott be a német autógyár, a francia partnerével a Renaulttal. Az együttműködés második kézzelfogható modellje is egy családi furgon és pont, mint az elődje, a Renault Kangoo-ra épült.

Az inspirációt adó francia furgon mellett kifejezetten sok konkurensek kell számolnia a 2022-ben debütáló Mercedes T-osztálynak, itt van például a Citroen Berlingo, VW Caddy, a Ford Tourneo vagy éppen a Peugeot Rifter. Mind komoly és igazából cseppet sem rossz versenytársak.

De akkor mit is tud a T-osztály, hogy képes legyen a mezőny élére kerülni?

Ahogy az a Citan után elvárható, a T-osztály is a hagyományos motorú változatok mellett meg fog jelenni plug-in, valamint 100%-ban elektromos változatban is. Arról, hogy az elektromos változat mekkora hatótávolsággal fog bírni, csak találgatni lehet, de az alapját adó Kangoo ZE 52 KW-s akkumulátorából kiindulva, megközelítőleg 400 kilométerről beszélhetünk.

A német cég a T-osztályt azon vásárlóinak szánja, akik családjukkal szeretnének egy a Mercedes-Benz biztosította prémium családi furgont az aktív hétvégékhez. Ezt támasztják alá az eddig ismertetett részletei is furgonnak, mint például a kétoldali tolóajtók, vagy a grandiózus és moduláris csomagtér.

Forrás: HVG

Kiemelt kép: pixabay.com