James Rodriguez az Everton játékosa

Az angol élvonalbeli labdarúgó bajnokságban szereplő Everton, hivatalos honlapján közölte, hogy 2 évre szerződtette James Rodriguezt a Real Madrid csapatától.  A kolumbiai játékost az a Carlo Ancelotti szerződtette még a Real Madridhoz, akivel most a kékeknél is együtt dolgozhat.

Az olasz edző irányítása alatt a 2014/2015-ös szezonban a spanyol bajnokság legjobb középpályásának választottak, miután 29 meccsen 13 gólt szerzett és 13 gólpasszt adott. 4 ország bajnokságában is megmérethette magát és összesen 8 trófeát szerzett, amelyek közül kiemelkedik két Bajnok Ligája győzelem a Real Madriddal és egy Európa Liga elsőség az FC Portoval a 2010/2011-es szezonban.

James a következőt nyilatkozta a szerződése aláírását követően:

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen múltú klubhoz szerződhetek, ráadásul egy olyan menedzserrel dolgozhatok együtt, aki kiválóan ismer. Nagy dolgokat szeretnék elérni és – mint mindenki – trófeákért akarok küzdeni.”

„Azért igazoltam ide, hogy fejlődjek és jobb legyek. Szeretném a csapatot segíteni, látványos, szórakoztató futballt szeretnénk játszani. Carlo Ancelotti és stábja meggyőzött arról, hogy itt a helyem, nagy dolgokra lehetünk képesek. Nagyon élveztem a közös munkát Carloval korábban is, ami hatalmas szerepet játszott a döntésemben.”

Az Everton menedzsere, Carlo Ancelotti méltatta Jamest a szerződtetés bejelentésekor:

„James egy fantasztikus játékos, kiemelkedő képességekkel. Nagyon izgatott a klub projektjét illetően és nem kellett sokat győzködnöm, hogy itt a helye. Az olyan játékosokkal, mint amilyen James és Allan jobbak lehetünk. Ezzel párhuzamosan mi is segítjük az ő fejlődésüket. Ez a fajta együttműködés, pedig kedvezően hathat az eredményekre és a csapatra.”

James 2014-ben szerződött a Real Madridhoz az AS Monaco csapatából egy sikeres világbajnoki szereplést követően, ahol 6 góljával a torna gólkirálya lett. Csapata összes meccsén betalált, ami tovább növelte a már így is növekvő reputációját Franciaországban nyújtott teljesítménye miatt. 2013/2014-es szezonban 34 francia bajnokin 22-szer rezgette meg az ellenfelek hálóját.

A Real Madridban 2 Bajnok Ligáját, UEFA Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is nyert. Majd kölcsön adták a Bayern Münchennek, ahol 2 év alatt 2 Bundesliga elsőséget is magáénak tudhat. Válogatott szinten 76 mérkőzésen 22 gólt és 25 asszisztot jegyez.

Forrás: evertonfc.com

Kép forrása: theguardian.com