Kai Havertz a Chelsea játékosa

Az angol élvonalbeli labdarúgó bajnokságban szereplő Chelsea hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a német válogatott Kai Havertzet a Bayer Leverkusentől. Havertz a londoni kékek hatodik nyári igazolása Timo Werner, Hakim Ziyech, Ben Chilwell, Thiago Silva és Malang Sarr után.

A német játékos a következőt nyilatkozta a szerződése aláírása után:

„Eszméletlen boldog és büszke vagyok, hogy itt lehetek. Egy álmom vált valóra, hogy egy akkora klubban játszhatok, mint a Chelsea és alig várom, hogy találkozzak a csapattársakkal és a stáb tagjaival.”

A Chelsea ügyvezetője Marina Granovskaia Havertzet méltatta:

„Kai korának egyik legjobb játékosa, örülünk, hogy velünk képzeli el a jövőjét. Európa egyik legjobb bajnokságában bizonyította, hogy a legjobbak között van, ráadásul már német válogatott, óriási tehetség. Elégedettek vagyunk, hogy egy ilyen sokoldalú és minőségi játékos csatlakozik a szezon kezdete előtt a keretünkhöz.”

Havertz a német futball fiatal generációjának az egyik legjobb játékosa és már számos rekordot magáénak tudhat. Ő a legfiatalabb német játékos aki, 50 majd később 100 Bundesliga meccsen pályára lépett. Érdekesség, hogy második helyen az a Timo Werner áll, akit a kékek szintén nemrég szerződtettek.

Néhány adat:

Név: Kai Havertz

Életkor: 21 éves

Állampolgárság: német

Magasság: 189 cm

Poszt: Támadó középpályás

Szerződésének lejárta: 2025.06.30

Havertz  gyors, technikailag képzett, sokoldalú játékos. Elsősorban irányító poszton játszik. Eszméletlen pontos és éles passzokat ad, ráadásul a labdát is kiválóan tartja meg nyomás alatt, emellett a pressingben is kiemelkedő. Havertz korábban a jobb oldalon is játszott tükörszélsőként.  Csatárként is bevethető. Az idei szezonban többször előfordult, hogy a sérülések miatt ezen a poszton játszott Leverkusenben. A német sajtóban pont emiatt is akasztották rá az ’Alleskonner’ becenevet, ami erre a sokoldalúságára utal.

A német játékos 5 évre kötelezte el magát az angol klubhoz.

Forrás: chelseafc.com

Kép forrása: eurosport.com