Kijött a The Mandalorian 2. évadának előzetese

A Star Wars Univerzum hírneve eléggé megcsappant a Solo bukása és a prequel-trilógia megkérdőjelezhető színvonala, de még inkább létjogosultsága okán, az új reményt a Disney+ által bemutatott The Mandalorian című sorozat jelentette, melyet szintén a kedvezően fogadott The Clone Wars 7. évada követett. Úgy tűnik, hogy a televíziós/streaming szolgáltatás keretében jobban muzsikál a réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban játszódó saga, s rajongók maguk is követelik ott a folytatást, ami a Zsivány Egyesből ismert Cassian Andor, majd a roppant nehéz születés előtt álló Kenobi sorozat folytat.

Addig is, a Jon Favreau által megálmodott The Mandalorian folytatása elégítheti ki a rajongók Star Wars iránti éhségét, ami westernszerű stílusával, száraz, fekete humorával, a kaland és akciófilmek mixével, sötétebb tónusával valóban új színt hozott a Csillagok háborúja világába, megmutatva annak bűnözők által uralt aspektusát is. Bár a 8 részes epizódok színvonala eltérő volt, de összességében kedvezően fogadták mind a nézők, mind a kritikusok, talán azért is, mert a Skywalker-sztori Disney-féle lezárásával ellentétben, tisztelettel bánt a mindenki által oly szeretett világhoz, s eme főhajtás mellett mert újítani, hasonlóan a szintén elfogadott Zsivány Egyeshez. A sötét árnyalat mellé azért beficcent a cukiságfaktor is, melynek köszönhetően millióan rendeltek maguknak baby-Yoda babát.

The Mandalorian rajongói most elégedettek lehetnek, hiszen bejelentették, 2020. október 30-án folytatódik kedvenc sorozatuk, sőt, már megtekinthető a második évad előzetese, ami hasonlóan kemény és merész akciókat, háborús és kalózfilmek kavalkádját ígéri, a jól megszokott western ízesítéssel. This is the way.

VÁRAKOZÁS-FAKTOR: 10/10

Képek forrása: imdb.com