Lehet a Microsoft vásárolja majd meg a TikTok-ot

A rövid videók megosztására alkalmas közösségi portál, a TikTok applikációt nagy eséllyel ki fogják tiltani az Egyesült Államokból nemzetbiztonsági okokra hivatkozva.

Már hetekkel ezelőtt is többen találgattak arról, hogy a kínai ByteDance anyacég hogyan fogja megoldani legsikeresebb termékének piacon maradását, miután már az amerikai elnök is úgy nyilatkozott, hogy azt a lehető leggyorsabban szeretné kitiltani az USA-ból.

Új megoldásnak tűnhet az, hogy a TikTok hálózatának egy részét nem más, mint a seattle-i központú Microsoft vásárolná meg. Az amerikai cég szeptember 15-ig bezárólag szeretné lezárni a tárgyalásokat a kínai tulajdonossal. Az applikáció amerikai, kanadai, ausztrál és új-zélandi üzemeltetési- és tulajdon jogát vásárolnák meg –  erősítette meg a cég.

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella személyesen fog egyeztetni Donald Trump amerikai elnökkel az ügyről. A vállalat álláspontja, hogy a felhasználók adatait csakis az Egyesült Államokban tárolná, világszínvonalú biztonsági rendszerrel védve, így a nemzetbiztonsági veszélyeket elkerülve.

Forrás: Infostart

Kiemelt kép: pixabay.com