Malang Sarr a Chelsea játékosa

A 21 éves francia játékosnak a nyáron járt le a szerződése a Nice csapatával. A Chelsea most 5 évre szerződtette és a 2020/2021-es szezont kölcsönben fogja tölteni, ami által értékes tapasztalatokat és játékidőt szerezhet.

Sarr szerződtetéséről Marina Granovskaia a Chelsea ügyvezetője a következőket mondta:
„Sarr szerződtetése egy kihagyhatatlan lehetőség volt. Nagyszerű tehetség. Kiemelt figyelemmel fogjuk kísérni kölcsönjátékát és reméljük minél előbb csapatunk tagja lesz. Örülünk, hogy itt lehet.”

Sarr 5 éves kora óta a Nice játékosa volt, 17 éves korában debütált a felnőttek között. Egy álma vált valóra, amikor bemutatkozó mérkőzésén győztes találatot szerzett a Rennes ellenfeleként 2016. augusztusában, a francia bajnokságban.

Sarr elsősorban belsővédő, azonban egy 3 védős rendszerben képes a védelem bal oldalán is játszani. 3 év alatt 100 mérkőzésen lépett pályára és elnyerte a klubjában az év fiatalja címet. Gólt szerzett az Európa Ligában és játszott a Bajnokok Ligája selejtezőjében is.

A Nice Patrick Viera irányítása alatt egy türelmes, hátulról építkező csapat, amelyben Sarr gyakran rész vett a támadásépítésekben, a támadó harmadba juttatva a labdát. Jók a labdaátvételei és védekezésben a mobilitása kiemelkedő.

Válogatott szinten a szenegáli csapat tagja, de a Francia utánpótlás válogatottakban szerepelt U16-tól U21-es szintig. Játszott a 2019-es U21-es Eb-n.
Összességében 119-szer ölthette magára a Nice mezét, 3 gólt szerzett.

Forrás: chelseafc.com
Kép forrása: skyports.com