Még egy orosz Gyűrűk ura? – Bemutatkozik a Studio 188

Nem olyan rég szembesültünk a megdöbbentő igazsággal, hogy létezik A gyűrűk urának élőszereplős orosz/szovjet változata (meg is emlékeztünk róla, bár a látottakat inkább feledni szeretnénk), megelőzve egyben Peter Jackson óriási anyagi és kritikai sikert elért eposzát. Azóta kiderült, hogy A hobbitból is készítettek egy tévéfilmet (ha lesz rá lehetőségünk, megnézzük azt is!), de fény derült arra is az orosz Gyűrűk urából, – hogy az Eötvös-cirkusz világszámot idézzük: – van máááááásik!

Persze, ez esetben nem kell félresikerült adaptációra gondolni, melyet kevésbé kritikus szemek is gúnyos röhögéssel illetnének. A jókedv azonban most is garantált, hiszen a legnépszerűbb videómegosztó portálon (kimondjuk: Youtube) elérhető a Studio 188 produkciója. A négy orosz fiatal által működtetett csatorna célja, hogy kasszasikereket low cost verzióban mutassák be: no nem az egész alkotást, hanem egyfajta ízelítőt szolgáltatva az első pillantásra nyilván megdöbbenő nézőknek, kiragadva a legismertebb mozisikerek kulcsjeleneteit.

Mielőtt bárki is komolyan venné a srácok munkáját, leszögeznénk: igazi trollokról van szó, akik nem kímélnek senkit és semmit. A gyűrűk ura mellett olyan klasszikusokat is kifiguráznak, mint a Star Wars (nézőszám: 241 ezer), a Titanic (több, mint 500 ezer néző) vagy a Marvel Univerzum nagyszabású alkotásai és ebben változatos eszköztárat is bevetnek, ami minden háztartásban elérhető. X-szárnyú vadászgépek? Megoldás: ruhacsipesz! Titanic orrán álló párocska? Grillcsirke! Sztyeppés domb? Szőrös láb! Luxushajó? Klaviatúra virslivel!

A srácok nagy leleménnyel és kellő (ön)iróniával álltak a munkához, és snittről-snittre újraforgatták az ikonikus filmek jeleneteit, ami egyben filmes hozzáértésről tanúbizonyságot tesz a trollkodás mellett – és nem kerülhette el a sorsát Zack Snyder Igazság ligája sem, aminek a paródiája “rétegcsatornákhoz” képest jelentős sikert ért el: jelenleg 168 ezres nézettségnek örvend.

A 290 ezer főt meghaladó feliratkozó is bizonyítja, munkájuk eredményes, s rajongóik bizonyára örömmel konstatálták, hogy a négy fiatal troll nemcsak paródiákkal, hanem egy kifejezetten saját ötleten alapuló filmmel is elkápráztatta őket, görbe tükröt állítva az ezerszer látott akciómoziknak.

Akinek felkeltette az érdeklődését, tekintse meg a Studio 188 remekbe szabott videóit, de vigyázzatok: hashajtó után ne nézzétek őket, ugyanígy óvatosan járjatok el tanórán vagy munkahelyen, mert a hisztérikus röhögőgörcs garantált.

Trollfaktor: jeles! Mi szóltunk.

Képek forrása: Youtube.com