Megnyíltak a NEA civil pályázatai

Megnyíltak hétfő délelőttől a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatai, a pénzügyi keret jövőre 9,3 milliárd forint – közölte a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta: a kiírások a Bethlen Gábor Alapkezelő és a civilportál oldalán jelentek meg.

Hozzátette, a kormány civil alapja “soha nem látott fejlődésen” ment át 2012 óta: idén a pályázható összeg 7,7 milliárd forint volt, jövőre 9,3 milliárd, 2022-ben pedig átlépi a 10 milliárd forintot. Ez “jól mutatja, hogy a kabinet nagy jelentőséget tulajdonít a civil szervezetek támogatásának” – hangoztatta a helyettes államtitkár.

Ismertette: október 12-étől egy hónapon át az összevont szakmai és működési célokat is tartalmazó pályázatokat adhatják be a civil szervezetek, november 12-étől pedig az egyszerűsített pályázatokat várják, amelyek beadására szintén egy hónap áll rendelkezésre.

Forrás: mti.hu

Kép forrása: mti.hu / Koszticsák Szilárd / Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára a Nemzeti Együttmûködési Alap (NEA) által kiírt 2021-es pályázatokról tartott budapesti sajtótájékoztatón 2020. október 12-én. Megnyíltak az NEA pályázatai, a pénzügyi keret jövõre 9,3 milliárd forint.