Nem a Microsoft vásárolja fel a TikTok-ot

A TikTok tulajdonosa, a ByteDance kínai vállalatcsoport az Oracle vezette amerikai konzorciummal alakít ki együttműködést.

A kínai cégcsoport visszautasította a Microsoft ajánlatát.

A világszerte több, mint 2 milliárd felhasználó által használt TikTok azóta folytat tárgyalást  – többek között – az észak-amerikai üzemeltetési jogok eladásáról, amióta Donald Trump amerikai elnök kilátásba helyezte – nemzetbiztonsági okokra hivatkozva -, hogy betiltja az applikáció amerikai működését, ha annak jogát nem adják el egy amerikai tulajdonú cégnek.

Az MTI azt írja, hogy az együttműködés egyfajta struktúraváltás formáját veszi fel és nem egy eladásét. Az Oracle technológiai partnere lesz a kínai vállalatcsoportnak és a TikTok amerikai felhasználóinak a személyes adatait fogja kezelni – számol be egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Wall Stree Journal üzleti lap és a CNBC televízió is. A forrás arról nem tesz említést, hogy a TikTok amerikai üzemeltetésében mekkora tulajdoni része lesz a ByteDance-nek és a befektetőinek.

Egyelőre nem tudni, hogy a megállapodásra áldását adja-e Trump. Ugyanis az amerikai elnök feltett szándéka az volt, hogy a TikTok többségi tulajdona amerikai cég kezébe kerüljön.

A megállapodást még jóvá kell hagynia a kínai és az amerikai kormánynak is.

Forrás: mti.hu

Kép forrása: pixabay.com