Női strandröplabda OB: Debrecen tarol

Bemutatkozott a DSZC-Eötvös DSE NB I-es röplabdacsapatának új ásza, Vaida Beáta.

Beáta négyszeres román bajnokként, U22-es európa-bajnoki ezüstérmesként, U22-es világbajnoki ötödikként és CEV-verseny győztesként érkezett a debreceni klubhoz.

Azonban érkezése óta a magyar mezőnyt is tarolja.

Alig négy hete van Vaida Magyarországon, de máris halmozza a serlegeket. Bemutatkozásként Szabó Adriennel szerezte meg a DSE első A-kategóriás strandröplabda aranyát, de itt nem állt meg. a második héten már a gödöllői RC játékosával, Vecsey Fannival nyert B-kategóriában is versenyt. Ezeket követte a Park-Side Out kupa, majd a Tikkadt Szöcske serlege a sorban.

Most fog kiderülni, hogy az egész országos mezőny csúcsára kerül-e a Debrecen új játékosa. Az országos strandröplabda bajnokság az eddigi legnagyobb megmérettetése, de nem tűnik túl nagy falatnak.

A vírushelyzetre való tekintettel idén csak három fordulóval megrendezett Országos Bajnokság Tatán startolt el, ahol a Vaida – Vecsey páros 21:8, 21:13-ra verte a teremválogatott Villám Lilla – Juraszik Patrícia csapatot.

Debrecen új kedvencét már biztos, hogy újra látjuk az OB második fordulóján két hét múlva Csepelen, de nem lepne meg senkit, ha az augusztus végi döntőben is viszontlátnánk.

Forrás: dehir.hu

Kiemelt kép: pixabay.com (a kép csak illusztráció)