Nokia C3: ár-érték arányban tarol, de csak ott

Alig 28 ezer forintnyi jüanért árulják a kínai piacokon a Nokia új okostelefonját.

Lassan jó egy éve csak csökkennek a Nokia eladásai. Pedig amikor a HMD Global felkarolta a márkát és újraindította akkor egész erősen kezdett. A legnagyobb probléma talán az innováció hiánya, hiszen már nagyon rég láttunk a cégtől bármi olyan telefont, ami vonzó vagy legalább érdekes lett volna. Ezzel ellentétben a készülékeik semmivel nem olcsóbbak a konkurenciánál, sőt néha elég kérdéses az árazás.

Lehet, hogy visszatér a cég régi piaci modelljéhez a Nokia, hiszen végre egy egyszerű és megfizethető telefont dobott ki a kínai piacra.  A Nokia C3 699 jüanba, megközelítőleg 28 ezer forintba kerül kártyafüggetlenül.

A C3 ezért az összegért egy teljesen vállalható polikarbonát hátlapos okostelefon, a maga 5,99 hüvelykes kijelzőjével (ami csak 1440*720 pixeles) és hátlapi ujjlenyomat-olvasóval. Ahol igazán érződnek a pénzügyi döntések azok a kamerák, a 2021-es piacon szinte nevetséges számokat mutat a C3, előlapi kamerája 5 MP-es míg a hátlapi egy siralmas 8 MP.

Tökéletes választás lehet azoknak, akik a készüléküket, tényleg csak telefonálásra használják. Főleg nagyszülők kezében, vagy céges telefonként lehet elképzelni a szuper olcsó Nokia C3-at.

Forrás: Origo

Kiemelt kép: pixabay.com