Novak Djokovicot kizárták a US Open-ről

A világelsőt kizárták a spanyol Pablo Carreno Busta elleni negyedik fordulóbeli mérkőzéséről, mert eltalálta labdával az egyik vonalbírót.

A 33 éves szerb az első szettben, 6-5-ös állásnál elvesztette az adogatását, majd kivett a zsebéből egy labdát és a labdát úgy ütötte a háta mögé, hogy az ott álló vonalbíró nő torkát találta el – véletlenül.

Két játékkal korábban, 5–4-es állásnál a szerb az egyik reklámtáblába ütött bele egy labdát, miután a spanyol három szettlabdát is hárított. Ekkor azonban nem adott figyelmeztetést a meccs játékvezetőjé, Soeren Friemel.

Leon Smith, a nagy-britanniai Davis-kupa kapitánya elmondta, hogy meglepődött azon, hogy Djokovic nem kapott figyelmeztetést a korábbi esetért. Smith úgy érezte, hogy ha ekkor kap egy figyelmeztetést a szerb világelső, talán megakadályozhatta volna ezt az esetet.

A verseny játékvezetője elmondta:

“Mindannyian egyetértettünk abban, hogy nem szándékosan tette, de a tény továbbra is az, hogy megütötte a vonalbírót és sajnálatos módon a vonalbíró egyértelműen megsérült, így nem volt más választásom, mint leléptetni.”

Djokovic már elnézést kért tettéért.

“Kérdeztem a hölgyet a meccs után és mondta, hogy hála Istennek, jól érzi magát. Elnézést kérek a verseny szervezőitől és mindenkitől a viselkedésemért. Nagyon hálás vagyok a csapatomnak és a családomnak, hogy támogatnak, valamint köszönöm a rajongóimnak, hogy ott voltak velem. Nagyon sajnálom.”

Forrás: bbc.com

Kép forrása: twitter / Dov Kleiman