Növeli filmgyártását Dél-Koreában a Netflix

Növelni akarja filmgyártását Dél-Koreában a Netflix, ezért a steramingszolgáltató két Szöul melletti stúdióban bérel további műtermeket – osztotta meg értesülését a Variety.com hollywoodi hírportál.

A Kjonggi tartománybeli YCDSMC – Studio 139 hat műtermet bocsát a Netflix rendelkezésére, a Samsung Studio pedig három műtermet.

Amy Reinhard, a Netflix stúdióinak alelnöke közleményében kiemelte, hogy a fejlesztéssel nemcsak a koreai produkciók számát tudják bővíteni, hanem az ezek gyártásához szükséges szakembergárdának is munkát tudnak biztosítani.

A dél-koreai szórakoztatóipar hosszú ideje élen jár Ázsiában, emellett a zenei és filmes ágazatban jónéhány éve globális szinten is jelentős a hatása. A zenei életben például a BTS dél-koreai fiúbanda ért el világsikert, míg a filmvilágban az Élősködők című film aratott közönségsikert és kritikai elismerést is, tavaly négy Oscar-díjjal jutalmazta az amerikai filmakadémia.

A dél-koreai televíziós produkciók régóta színvonalasak, a steraminszolgáltatásoknak köszönhetően pedig ezek már a világ más tájain is elérhetőek.

A Netflix 2015 és 2020 között 700 millió dollárt (204 milliárd forintot) költött dél-koreai produkciók előállítására, köztük több mint 80 tévéműsorra. A most bejelentett stúdiókapacitás-bővítéssel olyan produkciók gyártását indítják el, mint A nagy pénzrablás című spanyol sikersorozat koreai adaptációja, emellett számos koreai történet megfilmesítését tervezik.

Forrás: mti.hu

Kép forrása: pixabay.com