Pályázatot írnak ki a fiatalok világnapján

A fenntartható fejlődés témájában írnak ki pályázatot augusztus 12-én – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára, Rácz Zsófia.

A pályázat célja, hogy teret kapjanak a fejlődésre a nyilvánosságban azok az ötletek, amelyek a témához érdemben szólnak hozzá. Amellett, hogy az első három helyezett pénzjutalmat kap, a legjobb esszét író diák a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnál gyakorlaton is részt vehet.

A pályázat szeptember 30-án zárul, az eredményhirdetés pedig október 21-én lesz. Rácz Zsófia a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a 2020-as év ifjúsági témája a fenntartható jövő. A kérdés fontosságát jól mutatja, hogy idén rekord számú, mintegy 600 pályázat érkezett.

Forrás: mti.hu

Kép forrás: mti.hu (Mogyoród, 2020. július 21. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára (j) és Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár a mogyoródi Groupama tanpályánál tartott sajtótájékoztatón 2020. július 21-én. Július 1-je óta a húsz év alatti fiatalok ingyenes KRESZ-vizsga lehetőségét kiterjesztették a cseden, gyeden és gyesen lévőkre. A Groupama Biztosító ehhez kapcsolódóan felajánlotta, hogy a húsz év alattiak és a kisgyermekesek ingyenes vezetéstechnikai tréningen vehetnek részt. MTI/Koszticsák Szilárd)