Sporttudományi kutatásról kötött megállapodást az ETO FC Győr az ELTE-vel

Sporttudományi kutatások céljából együttműködési megállapodást kötött az ETO FC Győr az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) pedagógiai és pszichológiai karával – jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón Győrben.

Soós Imre, az ETO Futball Kft. ügyvezetője kifejtette, hogy államilag elismert sportakadémiaként olyan eszközöket tudtak beszerezni, amelyekkel különféle élettani adatokat tudnak vizsgálni a korosztályos képzésben résztvevő gyermekeknél.

A cél, az adatok elemzését követően még hatékonyabb edzői munkát végezni és jobb játékosokat nevelni. Ezzel a magyar labdarúgás fejlődését is szeretnék szolgálni – emelte ki.

Hozzátette, hogy az eszközökkel különféle élettani mutatókat tudnak vizsgálni, elsősorban terhelésélettani, testösszetétel, vagy izomerő adatokat. Ezek az információk az adatbázisban egyénileg is összehasonlíthatóvá teszik a játékosokat.

Az együttműködésről az ügyvezető kiemelte: elvárás az akadémiáktól, hogy a tudományos kutatásokból is kivegyék a részüket, ezért kezdeményezték az együttműködést az ELTE-vel.

Ihász Ferenc, az ETO Futball Kft. élettani csoportvezetője hangsúlyozta, hogy Budapestről és Szombathelyről érkeznek majd Győrbe hallgatók szakmai gyakorlatra, akik részt vesznek az adatok felvételében és elemzésében is.
Demetrovics Zsolt, az ELTE pedagógiai és pszichológiai karának dékánja közölte, hogy a kutatásokkal azt vizsgálják, hogyan lehet jobb és hatékonyabb sportteljesítményt elérni.

Forrás: mti.hu

Kép forrása: wikimedia.org