Szabadtéri mozik Budapest szerte, a sörfőzdétől a partmoziig

Egy szabadtéri vetítés zseniális kis program lehet azoknak, akik már ráuntak a házimozira, és szeretnének kicsit kimozdulni. Összeszedtük Budapest legjobb szabadtéri mozijait a sörfőzdék belső kertjétől a strandmozikig.

Az új srác – Budapest Kertmozi

Az idei év egyik újdonsága, hogy a megszokott versenyzők mellett a Budapest Film Zrt. is beszállt a kertmozik szervezésébe. Két helyszínen is, ingyenes vetítésekkel várják az előre regisztrált látogatókat. A Hunyadi téren szombatonként, míg a Teleki téren péntekenként tartják a vetítéseket.

Csapolt sör és szélesvászon – Mad KertMozi 

Ugyancsak ingyenes vetítésekkel készül a péntek és szombat estékre, a Nemzeti Filmintézet. A Maglódi úti Mad Scientist sörfőzde belső kertjében kerülnek vászonra az olyan filmklasszikusok, mint A tanú. A sörpadokból álló nézőteret street food truckok és a sörfőzde 11 csapja öleli körbe, ami egy péntek esti kikapcsolódáson igen sokat tud dobni.

Egy kis tengerpart a városban – Budapest garden

Nem kell Horvátországig menni a homokos tengerparti hangulatért, főleg, ha a hazajövetel lehet, hogy komplikáltabb lesz, mint ideális. A Garden Beach nevű kis kertmozi az Árpád fejedelem útján egy elég jó alternatívát tud nyújtani, legalábbis egy film erejéig. Itt bárki megnézheti a Harcosok klubját homokba dugott lábujjakkal egy napágyon ülve.

Dunaparti filmezés Rómaifürdőn – Partmozi

A szerda esténként filmezni vágyóknak kedvez a Fellini Római Kultúrbisztró partmozi, a szerda 21:15-ös vetítéseivel. Ingyenes vetítés, megújult sör- és ételkínálat és Dunapart. Ehhez még ajánlólevelet sem kell külön írni, azt a negyedórás HÉV-ezést biztos megéri a Batthyányról.

Kutyabarát mozi premierekkel a Corvin Pláza tetején – Kultik Terasz

Sokaknak még Budapest Rooftop Cinema néven ismert helyszín idén a vírusra való tekintettel 160 helyett csak 54 férőhellyel üzemel, így kevésbé egy hajdanvolt MALÉV lábterét kínálja, sokkal inkább hasonlít egy levegős bisztróra. A trendet megtörve itt fizetősek a vetítések, de a teljesen elfogadható 1300 és 2000 forintos árak között mozognak, és itt nem csak a retro filmek kerülnek vászonra, de premierfilmekre is be lehet ülni.

Akiknek pedig a felsoroltak közül egyik opció sem tetszett, vagy valami különlegesebbre vágynak, azoknak ott vannak az újra divatba jött autósmozik. Az autósmozikról készült cikkünkben pedig még olyat is mutatunk, ahova gyalog is be lehet sétálni és az ott parkoló MOL Limókból lehet élvezni a showt.

Kép forrás: pixabay.com