Szarvasi Szilvanapok 2021

Szilvamennyország Szarvason!

Három napos szilvaünnep a régi Magyarország mértani közepén

“Minden ami szilva” – ezzel a jelmondattal csábít Szarvas gasztrokulturális fesztiváljára. A XXIII. Szilvanapok szeptember 10 és 12. között várja a szilvás ételek kedvelőit, valamint azokat, akik szívesen töltenének el egy szórakoztató hétvégét a Körös parti kisvárosban. A három napos fesztiválon minden a hungarikummá érett pazar gyümölcsről; a szilváról fog szólni. Minden korosztály kedvére válogathat a sokrétű zenei kínálatból, titkos szilvás receptekből, minősített szilvapálinkákból, kézműves szilvás sörökből, na meg persze a rézüstökben rotyogó szilvalekvárokból is.

Csasztvan Andrása szilva ünnepének megálmodója nagyon örül, hogy idén újra szilvázhatunk, hiszen a tavalyi évben a pandémia felülírta a rendezvény létrejöttét. A programok péntek délután egy felvonulással veszik kezdetüket, majd koncertekkel és különleges hagyományőrző programokkal folytatódik a vasárnapi szilvabúcsúztató zárásig.

Idén több mint 60 előadóművész ízleli meg a szarvasi Szilvanapok hangulatát és nyitja meg az őszt. A fesztiváligazgató szerint érdemes felkeresni a tematikus udvarok helyszíneit is, ajánlatos kitérő lehet a Kölyök udvar, a Kézművessörök udvara, a Borudvart, Korona katlant vagy épp a Zebra Clubbot. A szilvanapi Látványkonyha, a Lekvárosok utcája és a Sütisor pedig az ínyenceknek tartogat kihagyhatatlan élményeket.

A három napos szeptemberi eseményen Békés megye legjobb szakácsai, cukrászai is jelen lesznek, akik egytől-egyig rajonganak ezért a csoda gyümölcsért. A szilvanapi látványkonyhát ebben az évben is kötelező lesz meglátogatni, ahol Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, Venesz díjas Olimpiai Aranyérmes Mesterszakács fog alkotni.

A gasztrofesztiválon a szilvás desszertek is főszerepet kapnak egy receptverseny keretében, ahol Szarvas kedvenc szilvás süteményeit keresik. A zsűriben fog pontozni dr Farkasinszki Ildikó – cukrász, Szigeti Anna – Anna a lakáskonyhában gasztronómusa és Urbán Ildikó – cukrászmester.

Egy biztos, aki szeptember második hétvégéjén Szarvasra látogat, a szilvás gombócon túl feledhetetlen élményekkel gazdagodik.

Bővebben: a szilvanapok.hu oldalon!

Kép forrása: Cervinus Teátrum

Forrás: Cervinus Teátrum