Tizedik, ünnepi évaddal jön a Cervinus Művészeti Fesztivál

A fesztivált szervező szarvasi Cervinus Teátrum művészeti igazgatója, Dósa Zsuzsa elmondta, hogy a két héten át tartó rendezvény programjának összeállításakor idén is minden generációra gondoltak, a közönséget különböző műfajokkal várják a prózától a vígjátékon át egészen a táncszínházig.

Hozzátette, hogy a műsorok java családi programnak mondható, egy részük ingyenes. Három bemutatót a kulturális államtitkárság pályázati támogatásával hívnak életre: a Sors bolondjai, az Imádok férjhez menni és az először itt látható Twist Olivér a színház saját produkciói.

Mivel szlovák-magyar kétnyelvű színházként működnek, szlovák esttel is várják a nem magyar anyanyelvű érdeklődőket. Az Együtt (Spolu) című előadás azért különleges, mert műfaja lírai színház, ahol az irodalom találkozik a zenével és a tánccal. A felolvasószínházi est során pedig mindig szlovák szerzők darabjait fordítják le magyarra, idén a Zavaros örökség című vígjáték kerül sorra.

Az éjszaka színei című nyitóesten szerepel majd többek közt musical, operett, opera, sőt cirkuszi produkció is. A két hét során bemutatják még a saját produkcióban elkészült sikerelőadásukat, a Hotel Mentholt és a Bűvös tojás című szlovák mesejátékot (magyar nyelven), de lesz rendhagyó közönségtalálkozó, önálló est és fellép a Varidance Kármen című táncszínháza is. A fesztivált a népzenei kiválóság Szalonna és bandája koncertje zárja.

A részletes programsor a www.cervinusfest.hu oldalon megtalálható.

Kép forrása: cervinusfest.hu